Trys dalykai, kurie padės vasarą pasitikti sveikiems ir gražiems

Vasara - nuostabus metas. Daug saulės, atostogos, poilsis ir nuotykiai. Šiam metų laikui verta pasiruošti. Juolab, kad reikia labai nedaug. Svarbiausia atkreipti dėmesį į tai, ką valgote ir kiek judate. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-02 16:03, atnaujinta 2018-02-13 06:35

Nepirkite jokio nesveiko maisto!

Prisipažinkite, kai jaučiatės išalkę, tokie užkandžiai, kaip bulvių traškučiai, labai vilioja. Geriausias būdas išvengti šių kalorijų bombų - tiesiog jų nepirkti. Tyrimai rodo, kad pirkdami užkandžius svečiams dažniausiai mes juos suvalgome patys taip ir nesulaukę svečių. Tad verčiau išimkite sausainių ar traškučių pakelį iš savo pirkinių krepšio ir pakeiskite juos šviežiais vaisiais ar uogomis.

Valgykite šviežias sezonines daržoves

Rabarbarai, ridikėliai, smidrai, rūgštynės - šias daržoves būtina įtraukti į savo valgiaraštį. Jose yra daug vitamino C, kuris padeda išvengti kai kurių širdies ir kraujagyslių ligų,  yra svarbus medžiagų apykaitai, stiprina organizmo atsparumą infekcijoms.  Šviežiose pavasarinėse daržovėse taip pat gausu sveikatos bei grožio vitaminų A ir E bei kitų organizmui naudingų meždiagų.

Būkite aktyvūs ir laimingi

Tyrimai rodo, kad sportuojantys žmonės yra laimingesni. Pasitenkinimą jie jaučia ne tik iš karto po mankštos, bet ir visą likusią dieną. Ekspertai šią laimės būseną sieja su tuo, kad pasportavus kraujyje padaugėja laimės hormonu vadinamo endorfino. Taip pat pagerėja kraujo cirkuliacija, padidėja deguonies koncentracija bei padaugėja energijos.

Kuo aktyviau gyvensite, tuo būsite laimingesni!

Parengė Ernesta Vinevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.