D.Grybauskaitė tikisi perversmo vaistų rinkoje, A.Veryga jaučiasi įvertintas

Vaistų rinkoje būtinas perversmas, jam įgyvendinti reikia tvirtos laikysenos, mano prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Vaistų rinkoje būtinas perversmas, jam įgyvendinti reikia tvirtos laikysenos, mano prezidentė Dalia Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Vaistų rinkoje būtinas perversmas, jam įgyvendinti reikia tvirtos laikysenos, mano prezidentė Dalia Grybauskaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 11:27 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:23 PM

„Tvirtos laikysenos reikia ir jau prasidėjusiam perversmui vaistų rinkoje. Ji dešimtmečius balansuoja tarp farmacininkų godumo ir vaistų neįperkančio žmogaus“, – ketvirtadienį skaitydama metinį pranešimą tvirtino valstybės vadovė.

Anot jos, pokyčiai priklausys nuo to, ar Sveikatos apsaugos ministerijai pavyks atlaikyti spaudimą.

„Jeigu Sveikatos apsaugos ministerijos stuburas atlaikys spaudimą, o Konkurencijos tarybos bei Valstybės kontrolės rekomendacijos bus įgyvendintos, kainų svertai pagaliau pakryps žmogaus naudai. Ir korupcijos šioje gyvybiškai svarbioje srityje liks mažiau“, – kalbėjo prezidentė.

Vaistų kainų atpigimą žadantis sveikatos ministras Aurelijus Veryga žada verslo spaudimą atlaikyti.

„Stengsimės atlaikyti“, - po prezidentės pranešimo Seime žurnalistams sakė ministras.

Tai, kad D.Grybauskaitė akcentavo permainas vaistų kainose, A.Veryga laiko „dideliu įvertinimi“.

„Prezidentės paminėjimas yra didelis įvertinimas ir man, ir visai mūsų komandai. Toks rimtas ir įpareigojantis toliau dirbti, nes pagrindinis tikslas yra pacientai, kurie permokėdavo už vaistus ir Lietuva buvo tas kraštas, kuris garsėjo didelėmis vaistų kainomis“, -  teigė A.Veryga.

Ministras be kita ko pareiškė, kad artimiausiu metu bus pristatytas planas kitų priemonių, skirtų vaistų kainų mažinimui.

Vyriausybė balandžio pabaigoje įtvirtino reikalavimą, kad vaistai Lietuvai būtų tiekiami ne daugiau kaip dešimtadaliu didesne kaina nei vadinamosiose referencinėse šalyse. Iki tol buvo nustatyta, kad vaistai nebūtų brangesni daugiau nei 40 proc., palyginti su referencinėmis šalimis.

Dabar valstybė vaistams kompensuoti per metus skiria beveik ketvirtį milijardo eurų, patys gyventojai primoka dar per 50 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.