Skaudi netektis: Lietuvoje nuo COVID-19 mirė jau antras paauglys

Penktadienį nuo COVID-19 mirė 10-19 m. amžiaus grupei priklausęs asmuo, pranešė Statistikos departamentas.

žvakė, mirtis<br>G.Bitvinsko nuotr.
žvakė, mirtis<br>G.Bitvinsko nuotr.
žvakė, mirtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė, mirtis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-29 09:58, atnaujinta 2022-01-29 10:28

Kaip nurodoma, vaikas buvo pasiskiepijęs nuo COVID-19 ligos. Daugiau informacijos Statistikos departamentas neatskleidžia.

Dar penktadienio dieną nurodyta, kad keičiasi duomenų skelbimo tvarką – nuo šiol metus nenurodys tik nuo COVID-19 mirusių jaunuolių gyvenamosios vietos.

„Sausį atvirų duomenų rinkiniuose buvo laikinai nerodomi vietovės ir lyties požymiai apie maždaug du šimtus tūkstančių užsikrėtusių, mirusių, ar paskiepytų vaikų. Nuo šiandien yra nerodomas tik nuo COVID-19 mirusių vaikų vietovės požymis, tai yra viso labo du atvejai“, – penktadienį nurodoma įraše „Facebook“ paskyroje.

„Požymis automatiškai sugrąžinamas praėjus 12 mėnesių po mirties datos“, – teigiama jame.

Primename, kad vos daugiau nei prieš mėnesį fiksuota pirmoji paauglio mirtis nuo COVID-19. paauglys-21871870"="">paauglys-21871870"" target="_blank">Pernai per Kūčias Vilniaus Santaros klinikose taip pat užgeso 10-19 m. amžiaus grupei priklausiusio asmens gyvybė.

Tačiau jauniausia koronaviruso auka – vos vienerių metų vaikas, miręs praėjusių metų rugsėjo 1 d. Tiesa, galutinė jo mirties priežastis patvirtinta buvo tik pernai gruodį. 

Ligoninėse – neįprastai daug vaikų

Vilniaus Santaros klinikose dėl COVID-19 gydoma daugiausiai vaikų nuo pandemijos pradžios penktadienį tvirtino Santaros klinikų generalinis direktorius profesorius Feliksas Jankevičius.

Pasak jo, neramina augantis užsikrėtusių ir hospitalizuotų vaikų skaičius. Penktadienį Santaros klinikose dėl COVID-19 buvo gydoma 17 vaikų, o 3 iš jų būklė „pakankamai sudėtinga“, jie gydyti reanimacijoje.

Santaros klinikų vadovas paaiškino, kad vaikų ligos eiga tokia pat kaip ir anksčiau. „Simptomai tie patys. Tais atvejais, kai reikalinga deguonies terapija, hospitalizuojami vaikai. Kai būklė tampa nestabili, jie perkeliami į reanimacijos skyrių. Jų amžius – daugiausia septynmečiai vaikučiai. Deja, visi jie yra neskiepyti“, – paaiškino F.Jankevičius.

Apie tai, kad koronavirusas-skaudziai-smoge-vienam-lietuvos-regionui-pacientai-nebetilpo-ligonineje-teko-prasyti-pagalbos-22164052"="">koronavirusas-skaudziai-smoge-vienam-lietuvos-regionui-pacientai-nebetilpo-ligonineje-teko-prasyti-pagalbos-22164052"" target="_blank">hospitalizuoti tenka daugiau vaikų šią savaitę pranešė ir Respublikinė Šiaulių ligoninė.

Penktadienio duomenimis, didžiausioje Šiaulių regiono gydymo įstaigoje dėl koronaviruso buvo gydyta 12 vaikų.

Kaip pastebėta, šios COVID-19 bangos metu, kai išlaikomas nepertraukiamas kontaktinis ugdymas, vaikų sergamumas itin aukštas.

Vaikų užsikrėtimai koronavirusu sudaro trečdalį visų naujų susirgimų, atvejų skaičius gali augti ir iki 20 tūkst. per dieną, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerijos Sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja, vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė.

„Ypatingai išsiskiria vaikų amžiaus grupės. (...) Vaikai nuo 7 iki 18 metų, vakar dienos duomenimis, pagal susirgimus jie sudarė 33 proc. tarp visų susirgusių asmenų“, – sakė epidemiologė.

Praėjusią parą nustatyti 11 tūkst. 666 nauji COVID-19 atvejai, 12 žmonių mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.