Rugpjūtį prie e.sveikatos prisijungti panoro 500 odontologų, kitiems grės sankcijos

Per rugpjūtį prie e.sveikatos prisijungti panoro beveik 500 odontologijos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų, to nepadariusioms artimiausiu metu grės sankcijos, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Odontologai.<br>T.Bauro nuotr.
Odontologai.<br>T.Bauro nuotr.
Odontologai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Odontologai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 1, 2022, 2:08 PM

Jos duomenimis, šiuo metu licencijas teikti odontologijos paslaugas Lietuvoje iš viso turi daugiau nei 2 tūkst. gydymo įstaigų, iš jų apie 1,6 tūkst. jau turi sutartis arba kreipėsi į Registrų centrą dėl jų sudarymo.

„Sveikatos apsaugos ministerija odontologijos klinikas, kurios nespėjo to padaryti iki rugsėjo 1 dienos, ragina tai padaryti artimiausiu metu, kitu atveju joms grės licencijos stabdymas“, – nurodoma pranešime.

Nuo ketvirtadienio įsigaliojo Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymo pakeitimas, įpareigojantis teikiant su sveikatinimo veikla susijusias paslaugas privalomai naudotis e.sveikatos sistema.

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba patikrinimų metu nustačiusi, kad tokia sutartis nesudaryta, prieš 30 dienų raštu asmens sveikatos priežiūros įstaigą apie tai informuos ir įspės dėl įstaigos licencijos sustabdymo trejų mėnesių laikotarpiui, jei sutartis per įspėjimo laikotarpį nebus sudaryta.

Odontologų rūmų tarybos pirmininkė Vilma Brukienė BNS anksčiau teigė, kad e.sveikatos sistema odontologiniams įrašams yra nepritaikyta.

Pasak jos, dėl įstatymuose numatytų sankcijų odontologai svarsto savo poziciją ginti teismuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.