Naujiena Šiauliuose: didelė šiuolaikinių plastinių rekonstrukcinių operacijų įvairovė – „Senojo bokšto‘‘ klinikoje

Šiaulių „Senojo bokšto‘‘ klinika neseniai duris atvėrusiame erdviame, šiuolaikiškame pastate pradeda naują veiklos sritį – teiks plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos paslaugas. Saugias, efektyvias, kokybiškas plastines ir rekonstrukcines operacijas pagal naujausias metodikas atliks patyrę, aukštos kvalifikacijos plastikos chirurgai. Jaukiose, patogiose patalpose lydimi rūpestingo personalo jausitės kaip namuose. Pasiruošti operacijai ir greičiau atsigauti po jos padės profesionalūs slaugos specialistai.

„Senojo bokšto‘‘ klinika.
„Senojo bokšto‘‘ klinika.
Plastikos chirurgas Audrius Žižliauskas.
Plastikos chirurgas Audrius Žižliauskas.
Krūtų chirurgė med. m. dr. Daiva Gudavičienė.
Krūtų chirurgė med. m. dr. Daiva Gudavičienė.
Senojo bokšto klinikos operacinė.
Senojo bokšto klinikos operacinė.
Prabudimo palata.
Prabudimo palata.
Paciento palata.
Paciento palata.
Paciento palata.
Paciento palata.
Paciento palata.
Paciento palata.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Feb 7, 2024, 8:00 AM

Didžioji plastinių ir rekonstrukcinių operacijų, atliekamų klinikoje dalis yra minimaliai invazinės, atliekamos su daline (vietine) nejautra, todėl sumažėja komplikacijų rizika, pacientai jau tą pačią arba kitą dieną gali keliauti į namus. Be to, gijimo laikotarpis žymiai sutrumpėja, galima greičiau sugrįžti į darbą ir prie kitos kasdienės veiklos.

Klinikoje siūloma daugelis populiariausių, dažniausiai daromų plastinių ir rekonstrukcinių operacijų. Tarp jų yra mažosios plastinės chirurgijos intervencijos, kurios apima apgamų, lipomų, randų šalinimą chirurginiu būdu bei riešo kanalo sindromo, kuris atsiranda susiaurėjus riešo kanalui ir dėl to užspaudus nervą, chirurginį gydymą.

Riešo kanalo sindromas, prasidėjęs nuo pirštų tirpimo, greitai progresuoja, vargina deginantis skausmas, pirštų jautrumas sumažėja taip, kad sunku suimti daiktus, gali sutrikti plaštakų funkcija. Kai medikamentinis gydymas nebepadeda, vienintelis efektyvus gydymas – operacija, kurios metu atveriamas riešo kanalas ir perpjaunamas riešo laikiklis. Jau kitą dieną skausmai dingsta, po truputį atsistato pirštų jutimas.

Taip pat klinikoje koreguojamos rankos piršto patologijos, vadinamos stringančio piršto liga. Šis pirštų lenkimo ir tiesimo sutrikimas atsiranda dėl sausgyslės uždegimo. Lankstant pirštą jis užstringa, kartais girdisi spragtelėjimas, skauda. Operacijos metu pašalinama kliūtis, trukdanti sausgyslei judėti ir ribojanti judesius – perpjaunamas žiedinis raištis. Operacija nesudėtinga, iškart po jos galima judinti pirštus.

Šiaulių „Senojo bokšto‘‘ klinikoje atliekamos ir didelės apimties plastinės operacijos. Tokios kaip akių vokų plastika, kurių prireikia pernelyg užkritus vokams ar norint panaikinti maišelius po akimis, ši problema ypač išryškėja su amžiumi, bet dėl anatominių ypatumų ir kai kuriems jauniems žmonėms operuojami užkritę viršutiniai vokai, trukdantys regėjimui. Gali būti atskirai operuojami viršutiniai arba apatiniai akių vokai su daline nejautra, arba viršutiniai ir apatiniai kartu su bendrąja nejautra.

Taip pat daromos viršutinių vokų plastikos ir antakių pakėlimo, apatinių vokų plastikos operacijos. Pacientai šioje gydymo įstaigoje gali pasidaryti ir estetines atlėpusių ausų, ausų spenelių chirurgines korekcijas. Norintiesiems plastikos chirurgai pakoreguos bambos formą.

Žmonės, kurie nėra patenkinti savo kūnu, siekia jį patobulinti taip pat galės kreiptis į šią kliniką ir įgyvendinti savo svajones. Moterims siūlomos krūtų didinimo implantais ir abiejų arba vienos krūties mažinimo operacijos, krūtų pakėlimo operacijos naudojant implantus ir be jų, implantų keitimo, krūties spenelio plastikos operacijos. Vyrams atliekamos chirurginės ginekomastijos (krūtų mažinimo, kai jos padidėja dėl tam tikrų sutrikimų, ligų) korekcijos.

Šiaulių „Senojo bokšto‘‘ klinikoje bus daromos ir sudėtingos, ilgai trunkančios pilvo sienos plastinės operacijos (abdominoplastika). Jų prireikia, kai po gimdymo, numetus daug svorio, dėl išvaržų, kai kurių ligų deformuojasi ar prasiskiria pilvo raumenys ir jo apačioje oda nukara. Operacijos metu susiuvami prasiskyrę raumenys, sutvirtinama pilvo siena, pašalinama suglebusi oda, suformuojama nauja bamba.

Dar viena operacija, kurią atlieka klinikos plastikos chirurgai – riebalų nusiurbimo (liposakcija). Ji padeda suformuoti gražias kūno linijas ir pašalinti figūros defektus, tokius kaip per storos rankos, pernelyg dideli klubai, šlaunys, sėdmenys, atsikišęs pilvas, dvigubas pagurklis. Probleminėse vietose plastinės operacijos metu nusiurbiami poodiniai riebalai. Ši operacija gali būti atliekama ir kartu su pilvo sienos plastine operacija.

Planuojant plastinę rekonstrukcinę operaciją pirmiausia reikia pasikonsultuoti su plastikos chirurgu. Apžiūrėjęs pacientą, įvertinęs jo būklę, išklausęs pageidavimus gydytojas pasiūlys optimaliausią chirurginės korekcijos variantą, supažindins su operacijos technika, eiga, galima rizika, informuos, kaip pasiruošti operacijai, kas laukia pooperaciniu laikotarpiu, kaip vyks gijimas. Jeigu reikės, skirs tyrimus, kuriuos taip pat bus galima pasidaryti klinikoje, neteks vykti į kitą gydymo įstaigą.

Klinikos pacientams po operacijos taip pat nepritrūks dėmesio – jie turės galimybę esant poreikiui bet kada pasitarti su operaciją atlikusiu plastikos chirurgu tiek telefonu, tiek atvykus susitikti gyvai. Gydytojas atsakys į visus klausimus, susijusius su tolesnio gydymosi nurodymais ir rekomendacijomis, nuo kurių priklauso, koks bus gijimo procesas, išsklaidys kilusias abejones.

Plastinės rekonstrukcinės chirurgijos paslaugas Šiaulių „Senojo bokšto‘‘ klinikoje teikia 30 metų patirtį turintis plastikos chirurgas Audrius Žižliauskas, kuris atliks tiek estetines, tiek gydomąsias operacijas. Krūtų mažinimo operacijas atliks patyrusi krūtų chirurgė medicinos mokslų daktarė Daiva Gudavičienė.

Daugiau apie kliniką:

https://www.sbklinika.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.