Laukia bemiegė naktis? Kavos nereikės – turime geresnių patarimų

Artėjantis švenčių maratonas įpareigoja ne tik gražiai atrodyti, bet ir paruošti gardumynų kupiną šventinį stalą, sutvarkyti namus, supakuoti dovanas. Jei norite prasiilginti dieną ir nuveikti daugiau darbų, turime jums kelis patarimus, kurie padės ilgiau neužmigti.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2015, 11:48 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 8:58 AM

1. Jokiu būdu nevartokite gėrimų, turinčių kofeino. Daugelis mano, kad kas kelias valandas geriama kava yra puikus sprendimas norint kuo ilgiau nemiegoti, tačiau tai nėra visiška tiesa.

Didelis kavos ar energinių gėrimų kiekis gali sutrikdyti skrandžio darbą, todėl planus nemiegoti pakeis planai, kaip gelbėtis nuo nemalonių skausmų.

2. Gerkite kuo daugiau skysčių. Aprūpinkite smegenis deguonimi. Jei turite ilgą laiką ištverti nemiegoję, pasistatykite šalia savęs ąsotį vandens ir gurkšnokite. Nereikia gerti iš karto didelio kiekio – pakanka po kelis gurkšnius kas kelias minutes. Vandenį pagardinti galite citrina.

3. Darykite mankštą. Jei profilaktiškai kas valandą padarysite fizinių pratimų, miegas kaip mat dings.

4. Karts nuo karto suvalgykite šokolado plytelę arba vaisių, kad palaikytumėte reikiamą cukraus kiekį kraujyje.

5. Jei norite kuo ilgiau neužmigti, būtinai lieskite pirštų galiukus arba ką nors lukštenkite. Puikiai tinka saulėgrąžų arba riešutų lukštenimas, siuvimas, mezgimas. Bet kokia veikla, kuri stimuliuoja rankų pirštų galiukų veiklą neleis anksčiau laiko užmigti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.