Prakaitas išduoda apie mitybą: sužinokite, kokie vyrai moterims patraukliausi

Seniai žinoma, kad egzistuoja ryšys tarp kvapo ir patrauklumo. Visgi trečioji šio ryšio dalis yra susijusi su žmogaus mityba, rašė dailymail.co.uk.

 Vyrų mitybos įpročiai sumažina arba padidina jų patrauklumą.<br> 123rf.com
 Vyrų mitybos įpročiai sumažina arba padidina jų patrauklumą.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 9:13 PM

Australijos Macquarie universiteto tyrėjai atskleidė, jog moterims labiau patinka kvapas tų vyrų, kurie dažniau renkasi valgyti vaisius bei daržoves, o ne rafinuotus angliavandenius.

Jau seniai įrodyta, jog kūno kvapo įtaka patrauklumui yra evoliucijos dalis. Žmogaus prakaito kvapas parodo jo sveikatos būklę ir taip renkamės potencialius partnerius.  Šis naujas tyrimas tai dar kartą patvirtina.

„Jau kurį laiką žinojome, jog kvapas yra labai svarbus patrauklumo komponentas. Į jį ypač atkreipia dėmesį moterys",— teigė tyrimo vadovas Ian Stephen.

Tyrėjų komanda vertino grupės sveikų jaunų vyrų suvalgomą daržovių kiekį. Jie ypač kreipė dėmesį į jų odos spalvą. Tyrėjai naudojo spektrofotometrą, kuris matavo tam tikros medžiagos šviesos išskyrimo intensyvumą. 

Kai žmonės valgo daug spalvotų daržovių, jų oda įgauna karotenoidų atspalvį. Šie pigmentai suteikia maistui raudoną, geltoną ir oranžinį atspalvį. Taigi spektrofotometro pagalba buvo apskaičiuotas šių pigmentų kiekis žmogaus odoje.

Vyrų taip pat buvo paprašyta užpildyti apklausą apie jų mitybos įpročius. Po to, jiems buvo duodami švarūs marškinėliai ir prašoma atlikti keletą fizinių pratimų.

Tyrime dalyvavusios moterys pauostydavo marškinėlius ir įvertindavo vyrų kvapą pagal tam tikrus pateiktus kriterijus.

Tyrėjai pastebėjo, jog kai kuriuos atsakymus galima sugrupuoti. Pagal tai jie sudarė sąrašą faktorių, kurie nurodė, kokį kvapą skleidė marškinėliai.

Šie faktoriai buvo tokie:

1. Gyvūninis faktorius. Rūbai turėjo mėsišką, aliejaus kvapą.

2. Gėlių faktorius. Rūbai skleidė gėlių, vaisių kvapą, kuris buvo kiek saldus ir net medicininis.

3. Cheminis faktorius. Buvo jaučiamas chemikalų bei degėsių kvapas.

4. Žuvies faktorius. Rūbai skleidė žuvies, kiaušinių, česnako, mielių bei tabako kvapą. Jis buvo kiek rūgštokas.

Galiausiai visi duomenys patvirtino, jog vyrai, kurie valgydavo daug vaisių bei daržovių, buvo įvertinti kaip patrauklesni ir sveikesni. Mėsos mėgėjų kvapas buvo stipresnis, bet nebūtinai nepatrauklus, o tie, kurių mityboje buvo gausu angliavandenių, buvo įvertinti nepalankiausiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.