Ruošiame drabužėlius naujagimiui: ko reikia ir kaip juos paruošti mažyliui

Patyrusios mamos juokiasi, kad viską, ko prireiks kūdikiui, gali įsigyti jam jau gimus. Vienintelis dalykas, ko tikrai reikės – pirmieji drabužėliai, kurie apgaubs mažylį švelnumu ir šiluma. Šikart primename, ko reikės pirmosiomis dienomis ir kaip pasirūpinti pirmaisiais kūdikių drabužėliais.

Kadangi kūdikių oda jautri, o kai kurių ir linkusi į alergijas ar atopinį dermatitą, verta pasirinkti hipoalerginį, t.y. nesukeliantį alergijos, skalbiklį.<br>„Unsplash“ nuotr.
Kadangi kūdikių oda jautri, o kai kurių ir linkusi į alergijas ar atopinį dermatitą, verta pasirinkti hipoalerginį, t.y. nesukeliantį alergijos, skalbiklį.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 10:36 AM

Trumpasis sąrašas

Pirmiausia, paklausinėkite artimųjų ir draugų – gal dar turi likusių savo vaikų pirmųjų drabužių. Tėvai jų, dažnai nusiperka ar gauna dovanų daugiau, nei reikia, o lovytėje gulintys kūdikiai supirvina tikrai nedaug.

Jei neturite, kas pasidalina, pirmosioms savaitėms vertėtų įsigyti:

  • Šliaužtinukai ilgomis rankovėmis – lyg plonas kombinezonas – 3 vnt.;
  • Smėlinukai ilgomis rankovėmis: vadinami „bodžiai“, susegami tarp kojų – 3 vnt.;
  • Kelnės minkštu juosmeniu – 2 vnt.;
  • Siaustinukai – tiesiog marškinėliai kurie užsisega šone (susiaučiami) arba dar turintys papildomą užsegimą ir tarp kojų (panašūs į“bodžius“) – 3 vnt.;
  • Kombinezonas (gimusiems ne vasarą – storesnis, vasarą – plonesnis vėsiems vakarams) – 1 vnt.;
  • Kepurė plona- 1 vnt.;
  • Kepurė storesnė – 1 vnt.;
  • Pirštinytės plonos– 1 vnt.;
  • Vilnonės kojinaitės – 1-2 vnt.;
  • Medvilninės kojinaitės – 1-2 vnt.;

Švara – nuo pirmųjų dienų

Nesvarbu, perkate drabužius naujus ar gaunate dėvėtus – juos būtina išskalbti. Jei jie neturi vilnos, galima skalbti 60 laipsnių temperatūros vandenyje, o jei audinys su šilku, merino ar kita vilna – skalbkite pagal gamintojo nurodytas instrukcijas.

Kadangi kūdikių oda jautri, o kai kurių ir linkusi į alergijas ar atopinį dermatitą, verta pasirinkti hipoalerginį, t.y. nesukeliantį alergijos, skalbiklį.

„Lovela Baby“ skalbimo priemonės yra patikrintos dermatologiškai ir kliniškai, todėl gaminiai saugūs kūdikio odai net nuo pirmosios gyvenimo dienos. Taip pat šiuose skalbikliuose nėra dirbtinių dažiklių, fermentų ir optinių baliklių, kurie gali sudirginti mažylio odą. Priemonės yra švelnaus, neutralaus kvapo, o tai neerzina ir jautrios vaikučių uoslės.

Audiniai lėčiau sudyla

Daugybei tėvų kyla klausimas – ar vaikų drabužiams reikalingas minkštiklis. Primename, kad skalbinių minkštikliai ne tik minkština audinį, bet ir sumažina jų susiglamžymą ir net veikia, kaip antistatikas.

Kūdikių oda yra itin plona, jautri, todėl jai reikia ypatingos priežiūros. Kiekvienas prisilietimas turi būti švelnus, jos nedirginantis nei taktiliniu, nei cheminiu požiūriu. Specialiai tam yra sukurtas „Lovela Baby“ audinių minkštiklis.

Šis audinių minkštiklis yra hipoalerginis, patikrintas dermatologiškai ir kliniškai, todėl tinka ir pirmiesiems kūdikio drabužėliams. Švelnaus poveikio minkštiklis tinka jautriai odai – būtent pleiskanojančią, sudirgusią odą turintiems žmonės itin svarbu, jog audinys, kuris prie jų liečiasi būtų labai minkštas, malonus prisiliesti ir neerzinantis odos.

„Lovela Baby“ minkštiklis yra itin švelnaus kvapo, todėl nedirgins nei vaikų, nei nemėgstančių aštrių kvapų uoslės, bet puikiai pašalins susikaupusius kvapus.

Panaudojus audinių minkštiklį audiniai ne tik bus mažiau susiglamžę, bet juos bus ir paprasčiau lyginti, o jei nemėgstate to daryti – užteks tik gerai išpurtyti prieš džiovinant. Todėl net ir daugybės vaikų drabužių priežiūra bus paprastesnė ir greitesnė.

Daugiau informacijos: www.lovela.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.