Pirmasis kūdikio garderobas: patarimai, kaip jį derinti

Pirmasis kūdikio garderobas – daug iššūkių keliantis klausimas, todėl šia tema projekte „Kol aš laukiu tavęs“ patarimais dalijasi akušerė Ieva Girdvainienė.

Pirmuosius drabužius, kuriuos dėsime į mažylio spintą ar lentyną, nusipirkus būtina išskalbti.<br>„Pexels“ nuotr.
Pirmuosius drabužius, kuriuos dėsime į mažylio spintą ar lentyną, nusipirkus būtina išskalbti.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 2:42 PM

„Visi tėvai renkasi, kad būtų gražu, saugu, minšta ir švelnu. Kūdikio odelė jautri, tai pirmieji drabužiai namuose turi būti iš natūralių audinių, pavyzdžiui, ekologiškos medvilnės, kuri nedirgina“ – pataria I.Girdvainienė.

Pirmuosius drabužius, kuriuos dėsime į mažylio spintą ar lentyną, nusipirkus būtina išskalbti.

„Rekomenduojama tai daryti 60 laipsnių temperatūros vandenyje, todėl įsigydami patikrinkite, ar galima skalbti tokioje temperatūroje“, – primena Ieva.

„Lupilu“ serijos drabužius kūdikiams galima skalbti aukštesnės temperatūros vandenyje, tad net ir mažyliui augant lengviau iš jų pašalinsite dėmes, kurių tikrai atsiras ne viena, o džiovinti juos galėsite elektrinėje džiovyklėje sutaupydami laiko.

Akušerė Ieva pataria vasarą rinktis smėlinukus trumpomis rankovėmis, o žiemą – ilgomis, juos derinti su kelnėmis minkštu juosmeniu.

„Itin naudingas dalykas yra kaklaskarė, nes jau nuo pirmųjų mėnesių mažylis seilėjasi, atpila, tad tai padės likti gražiems ir švariems“, – šypteli medikė.

Dar vienas palengvinimas tėvams – pirkti drabužių rinkinius. „Lupilu“ iškart parduoda ne po vieną, o po keletą tarpusavyje derančių drabužių ar jų komplektų, todėl net aprengiant mažylį iš skirtingų komplektų, vizualiai drabužiai derės.

„Auginant kūdikį svarbiausia mamos patogumas ir laisvos minutės bei akimirkos, o „Lupilu“ tai suteikia“, – pripažįsta

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.