Sveikiau gyventi skatinanti nuomonės formuotoja dalijasi savo rutina: klaidos, kurias darome daugelis

Trijų vaikų mama Agnė Juknienė prisipažįsta, kad savimi labiausiai pradėjo rūpintis susilaukusi vaikų. Trenerė ir mitybos planų sudarytoja instagramo paskyroje su keliomis dešimtimis tūkstančių sekėjų „Tavo sveiki įpročiai“ dalijasi motyvacija bei patarimais, o šįkart lrytas.lt skaitytojams pasakoja apie savo kasdieninę rutiną, kaip spėja pasirūpinti ir vaikais, ir darbais, ir savimi.

Trenerė ir mitybos specialistė Agnė Juknienė dalijasi savo kasdienine rutina.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Trenerė ir mitybos specialistė Agnė Juknienė dalijasi savo kasdienine rutina.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2023, 9:41 AM

„Pirmiausiai, esu trijų vaikų mama – auklių neturime, tad su vyru sukamės, kaip galime. Vienas vaikas antrokas, kitas darželinukas, trečioji visada kartu namie. Taigi, vieną reikia nuvežti į mokyklą, kitą į darželį. Pavyksta susiderinti, kad kuris nors vienas veža abu, o kitas lieka su dukryte namie. Būna išimčių ir tada pavėžėtojomis dirbame kartu su dukra.

Atsikėlus ryte, žaibo greičiu lendu po dušu, pasitepu kremu, žadinu vaikus. Jie jau įprato rūbus pasiruošti iš vakaro, todėl apsirengia patys be didesnių klausimų.

Anksčiau nepusryčiaudavome, bet dabar sūnus moksleivis, tad geri pusryčiai labai svarbu, nes jo pietūs tik vidurdienį. Dažniausiai pusryčiams valgome kiaušinienę, sumuštinį, greitai pagaminamą vaflį ir, būtinai, geriame šiltą arbatą.

Kol vaikai valgo aš išgeriu stiklinę vandens ir tik anksčiausiai po pusvalandžio valgau pusryčius ir tik po pusvalandžio geriu kavą. Turėjau blogą įprotį gerti kavą nepavalgius, tad atsirado bėdų su skrandžiu – dabar šitos problemos baigėsi.

Daug žmonių kavą ryte geria neva tada padeda reguliariai lankytis tualete. Primenu, kad reguliari, kas dvi trys valandos sureguliuota mityba, nuo jos pagerėjusi medžiagų apykaita organizmą greitai įpratina ryte be pusryčių skuosti į tualetą. Po pusryčių išgeriu vitaminus.

Vėliau bandau atlikti įvairius darbus – sudarau meniu, kuriu receptus, užsiimu namų ruoša ir prasmingai leidžiu laiką su mažąja. Tris kartus valgau didesnius patiekalus ir dukart užkandu. Užkandis gali būti bananas, obuolys, riešutai, užtepėle ant trapučio, sveikas pačios iškeptas sausainis ar pyrago gabaliukas.

Po pietų dažniausiai lekiu susirinkti vaikų iš ugdymo įstaigų. Beje, net jei turiu laisvas 20 minučių, būtinai pasportuoju – nereikia treniruotei skirti visos valandos. Užtenka gerų penkių kokybiškų pratimų ir energijos pilna visai dienai.

Kai tik pradėjau dirbti šį darbą, man svarbiausia buvo išorė, bet ilgainiui supratau, kad sveikata, energija, miegas ir taip pagerėja nuo sporto gavę tų laimės hormonų. Net jei nedirbčiau trenere, jau dabar, garantuotai, vis tiek namie sportuočiau.

Jei vakarais nebūna treniruočių, darau kitus ruošos darbus, gaminu maistą kitai dienai. Ir tai nėra taip baisu, kaip skamba (kvatoja). Čia kepa varškės apkepas, verda kiaušiniai, pjaustomi ingridientai salotoms, kitame puode verda vištytė. Ir kitai dienai jau pasiruošta, sudėliota į dėžutes, ne tik man, bet ir vyrui. Kas antrą dieną gaminu užkandžius ir vaikui į mokyklą, kadangi būna būreliai ir tomis dienomis trūksta maisto.

Vakare, dušo procedūros, jei turiu laiko, pasilepinu vonioje, nors dažniausiai tai būna, kai vaikai miega. Dar viena mano mėgstama rutina – kūno šveitimas. Jei nori rezultatų, tai turi ne tik sveikai maitintis ar sportuoti, turi apjungti ir kitus ritualus bei nepamiršti ir savo vidaus.

Vakare dar išgeriu magnio ir probiotikų. Tai ir yra visapusiškas rūpinimasis savimi. Nepamirškite ne tik sporto, bet ir gamtos, pasivaikščioti, įkvėpti ir pabūti su savimi joje.“

Daugiau Agnės patarimų rasite www.instagram.com/tavo_sveiki_iprociai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.