Mama dalijasi varškės apkepo receptu: dėl vieno ingrediento jis tirpsta burnoje

Trijų vaikų mama, trenerė ir sveiko gyvenimo būdo propaguotoja Agnė Juknienė įsitikinusi, kad maisto gamyba visai šeimai neturi užimti visos dienos, o receptai gali būti ne tik sveikatai palankūs, bet ir labai gardūs. Tokiais ji ir dalijasi savo instagramo paskyroje „Tavo sveiki įpročiai“, o šįkart lrytas.lt skaitytojus kviečia išbandyti ypatingai populiaraus ir gardaus varškės apkepo receptu.

Agnės rekomenduojamas varškės apkepas tinka ir kaip patiekalas, ir kaip desertas.<br>„Tavo sveiki įpročiai“ nuotr.
Agnės rekomenduojamas varškės apkepas tinka ir kaip patiekalas, ir kaip desertas.<br>„Tavo sveiki įpročiai“ nuotr.
 Agnės rekomenduojamas varškės apkepas tinka ir kaip patiekalas, ir kaip desertas.<br> „Tavo sveiki įpročiai“ nuotr.
 Agnės rekomenduojamas varškės apkepas tinka ir kaip patiekalas, ir kaip desertas.<br> „Tavo sveiki įpročiai“ nuotr.
 Agnės rekomenduojamas varškės apkepas tinka ir kaip patiekalas, ir kaip desertas.<br> „Tavo sveiki įpročiai“ nuotr.
 Agnės rekomenduojamas varškės apkepas tinka ir kaip patiekalas, ir kaip desertas.<br> „Tavo sveiki įpročiai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-01 10:07, atnaujinta 2023-05-22 14:47

„Labai mėgstu varškę ir visus kepinius su ja, o šis receptas labai lengvas, greitai pagaminamas, ir aišku, skanus. Mažyliams, siūlau vietoj agavos sirupo dėti gerai prinokusį bananą (vieną į visą apkepą). Visa kita turėtų tikti.

Rekomendacija: prieš pradedant gaminti jau iškart įjunkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.

Tiesa, primenu, kad šis patiekalas puikiai tinka ir vakarienei, tai reiškia, ir metant svorį ir ne tik. Apkepą galite valgyti bet kada, netgi jei labai norisi tokių greitų, skanių pusryčių su uogomis.

Reikės:

  • 500g varškės
  • 3 kiaušinių
  • 3 valgomų šaukštų agavos sirupo (jei vartojate cukrų – tuomet dviejų šaukštų cukraus)
  • 2 valgomų šaukštų ryžių miltų
  • Apie 250ml kokoso pieno (iš skardinės)
  • Žiupsnio druskos
  • Šaukštelio kepimo miltelių (manau, mažyliams taip pat jo nedėčiau)
  • Sviesto kepimo indui ištepti

Pirmiausiai, atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, juos išplakame iki standžių putų. Varškę, trynius, druską, agavos sirupą, kokoso pieną – viską sutriname trintuvu iki vientisos masės. Įdedame du šaukštus miltų (galite su kaupu, nebijokite) ir kepimo miltelius, viską išmaišome. Ir atsargiai galiausiai įmaišome baltymus. Ištepame kepimo indą su sviestu, supilame masę.

Kepame apie 40 minučių 160 laipsnių temperatūroje. Aš kepu su vėjeliu ir iš abiejų pusių. Vėliau, iškepus dar 10 minučių palieku pravėrus dureles „pailsėti“.

Primenu, kad vakare geriausia valgyti produktus turinčius daugiau baltymų, todėl būtent šis apkepas puikiai tinka. Bet jis taip pat gali būti pasilepinimas pusryčiams.

Paprasta gaminti bet kokį kiekį net ir dideliam būriui draugų. Puikiai tinka ir tiems, kad nemėgsta kokoso, nes jo beveik nesijaučia, tik atsiranda purus švelnus skonis, kuris tirpsta burnoje. Jei netyčia liks jo šalto, ko pas mus beveik nebūna, jis tiks, kaip pyrago gabalėlis.“

Daugiau Agnės receptų rasite www.instagram.com/tavo_sveiki_iprociai/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.