„Chevron“ ieškos ryšio su vietos gyventojais

JAV energetikos milžinė „Chevron“, ketinanti žvalgyti skalūnų dujų

„Chevron“ turės laikytis visų aplinkos apsaugos reikalavimų, ieškant skalūnų dujų ar naftos.<br>Reuters
„Chevron“ turės laikytis visų aplinkos apsaugos reikalavimų, ieškant skalūnų dujų ar naftos.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Feb 4, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:00 PM

Tai pareiškė su prezidente Dalia Grybauskaite susitikęs „Chevron“ tyrinėjimo ir gamybos prezidentas Europai, Eurazijai ir Vidurio Rytams Jay Johnsonas.

Šalies vadovė susitikime taip pat atkreipė svečio dėmesį, kad dialogas su vietos bendruomene būtų aktyvus. Tauragės rajono trijų kaimų gyventojai ketina neleisti geologijos specialistams tyrinėti gelmių jų žemėse.

„Prezidentė susitikime atkreipė ypatingą dėmesį ir pabrėžė „Chevron“ atstovams, kad vykdant skalūnų dujų žvalgybą, šalyje turi būti laikomasi visų gamtosauginių reikalavimų, taip pat vykdomas labai aktyvus dialogas su vietos bendruomene ir visos šalies žmonėms pateikiama kaip galima aiškesnė ir suprantamesnė informacija“, - sakė prezidentės patarėja D. Ulbinaitė.

„Chevron“ turės laikytis visų aplinkos apsaugos reikalavimų, ieškant skalūnų dujų ar naftos.

JAV energetikos kompanija prieš metus sulaukė pasipriešinimo Bulgarijoje, kur sukilę vietos gyventojai įtikino Vyriausybę, kad ši uždraustų „Chevron“ žvalgytis skalūnų dujų.

Į lrytas.lt klausimą, ar „Chevron“ nesibaimina panašaus scenarijaus ir Lietuvoje, J. Johnsonas sakė, kad ten buvo daug neteisingos informacijos. „Chevron“ Lietuvoje dalyvauja tarptautiniame skalūnų dujų bei naftos paieškos ir gavybos Lietuvoje konkurse - „Chevron“ įmonė Lietuvoje „Chevron Exploration & Production Lietuva“ vienintelė pateikė paraišką. Ji pretenduoja ieškoti vadinamųjų molio skalūnų 1,8 tūkst. kvadratinių kilometrų Šilutės-Tauragės plote vakarų Lietuvoje.

Jei „Chevron“ bus pripažinta konkurso laimėtoja, ji į žvalgybos darbus šiame plote turės investuoti ne mažiau kaip 80 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.