Prezidentė - lietuvių pomėgio skraidyti pigiai įkaitė

Su „Wizz Air“ į Londoną nuskridusi šalies prezidentė D. Grybauskaitė – retas atvejis, kai Lietuvos aukšti pareigūnai naudojasi pigių skrydžių bendrovių paslaugomis. Lrytas.lt duomenimis, tai pirmas kartas, kai Lietuvos valstybės vadovas naudojasi pigių skrydžių kompanijos paslaugomis.

Prezidentė savo nuotrauką iš lėktuvo paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.
Prezidentė savo nuotrauką iš lėktuvo paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Apr 17, 2013, 7:30 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:12 AM

Jų paslaugomis aukščiausi Lietuvos vadovai pastaraisiais metais nesinaudojo, toks būdas keliauti retai priimtinas ir rangu žemesniems vadovams. Pasirinkti „Wizzair“ prezidentę privertė aplinkybės - tradicinės oro bendrovės iš Lietuvos į Londoną tiesiog neskraidina. Kliautis „Ryanair“ arba „Wizz Air“ prezidentei tektų ir tuo atveju, jeigu ji būtų pakviesta į Romą ar Paryžių.

Pakviesta Vokietijos kanclerės Angelos Merkel, į Berlyną Lietuvos vadovė turėtų keliauti su persėdimu.  

„Galiu patvirtinti, kad su „Wizz Air“ keliauja gerai žinomi žmonės – ir į dalykines keliones, ir kaip privatūs asmenys. Tokiais atvejais „Wizz Air“ derina apsaugos procedūras pagal tokių keleivių atstovų nurodomas taisykles“, - paaiškino „Wizz Air“ atstovas Danielis de Carvalho.

Reguliariasiais reisais keliaujantys aukšti valstybės vadovai nestebina ir Civilinės aviacijos administracijos vadovo Kęstučio Aurylos. Tiesa, kiek jų renkasi keliones su žemų sąnaudų bendrovėmis, Tarptautinis Vilniaus oro uostas neskaičiuoja.

„Prezidentūra pateikė paraišką ir aviakompanijai, ir oro uostui. Taikėme specialias apsaugos procedūras. Kokias, negaliu atskleisti“, - sakė K. Auryla. Jis patikino, kad šalies vadovės saugumu buvo deramai pasirūpinta.

Anot K. Aurylos, Europos Sąjungos erdvėje saugumo procedūros, kai aukšti asmenys keliauja tais pačiais reisais, kaip ir paprasti mirtingieji, nėra kuo nors išskirtinės.

Kaip aiškina Prezidentės spaudos tarnyba, kelionei į ilgametės Jungtinės Karalystės premjerės Margaret Thatcher laidotuves buvo pasirinkta žemų sąnaudų bendrovė, mat taip buvo pigiausia ir greičiausia. Tiesiogiai iš Lietuvos į Didžiosios Britanijos sostinę skraidina tik žemų sąnaudų bendrovės, o pasirinkus tradicinę kompaniją tektų keliauti su persėdimais.

Delegaciją iš viso sudaro 5 žmonės, šalies vadovę kelionės metu lydi ir Vadovybės apsaugos departamento apsaugos pareigūnai.

„Tiesioginis reisinis skrydis į Londoną pirmyn ir atgal kainavo 3 tūkst. litų, tokia kelionė Karinių oro pajėgų lėktuvu kainuoja 50 tūkst. litų, užsakomuoju reisiniu lėktuvu - mažiausiai 150 tūkst. litų“, - pranešė šalies vadovės atstovai.

„Wizz Air“ bilietai į Londoną pastaruoju metu, vieną dieną skrendant į priekį, o kitą atgal, oro bendrovės svetainėje atsieina per 250 litų.

„Prezidentė vykdama į užsienį keliauja įvairiais reisiniais skrydžiais ekonomine klase. Užsakomųjų lėktuvų kelionėms į užsienį niekada nėra užsakoma“, - paaiškino spaudos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.