Prezidentė: „Nord Stream 2“ skaldys ES vienybę

Lietuva ir Slovėnija sutaria, kad Rusijos planuojamas tiesti dujotiekis „Nord Stream 2“ leistų skaldyti Europos Sąjungos (ES) šalių vienybę ir iškreiptų sąžiningą konkurenciją Europos dujų rinkoje, teigia Prezidentūra.

Lietuva ir Slovėnija sutinka, kad Baltijos jūros dugnu planuojamas tiesti „Nord Stream II“ dujotiekis pažeistų ES energetikos sąjungos principus<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuva ir Slovėnija sutinka, kad Baltijos jūros dugnu planuojamas tiesti „Nord Stream II“ dujotiekis pažeistų ES energetikos sąjungos principus<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 3:40 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:17 AM

„Lietuva ir Slovėnija sutinka, kad Baltijos jūros dugnu planuojamas tiesti „Nord Stream II“ dujotiekis pažeistų ES energetikos sąjungos principus, iškreiptų sąžiningą konkurenciją ir Europos dujų rinkoje, leistų „Gazpromui“ skaldyti ES šalių vienybę“, – rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnybos pirmadienį išplatintame pranešime.

Pirmadienį Slovėnijoje D.Grybauskaitė susitiko su šios šalies prezidentu Borutu Pahoru. Anot pranešimo, abi valstybės vieningai palaiko ES energetikos sąjungos kūrimą ir bendrą interesą užtikrinti energetikos šaltinių įvairovę.

Dujotiekį „Nord Stream 2“ Rusijos koncernas „Gazprom“ planuoja statyti su penkiomis Europos bendrovėmis, jos visos pernai pasirašė susitarimą dėl bendros įmonės „New European Pipeline“. „Nord Stream“ plėtros projektas vertas 10 mlrd. eurų, jį numatoma įgyvendinti iki 2019 metų. Tai vamzdyno metinį pralaidumą padidintų dukart iki 110 mlrd. kubų.

D.Grybauskaitės ir B.Pahoro susitikimo metu aptartos ir ekonominio bendradarbiavimo perspektyvos. Slovėnija nuo 2010 metų yra Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos narė. Lietuva į Slovėniją eksportuoja lazerių technologijas, yra pasiruošusi didinti mėsos eksportą, pasiūlyti aukštos kokybės maisto ir žemės ūkio produktų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.