V. Klyvienė: Lietuvoje nuosaikiai mažėja kainos

Antradienį Lietuvos statistikos departamentas paskelbė, kad birželio mėnesį metinė Vartotojų kainų indekso (VKI) infliacija nepakito ir sudarė 2,5 proc. Per mėnesį vartojimo kainos sumažėjo 0,1 proc. Didžiausią poveikį vartojimo kainų mažėjimui turėjo dėl sezoninio veiksnio pigę drabužiai ir avalynė bei kritusios benzino kainos.

V. Klyvienė, „Danske“ banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims.
V. Klyvienė, „Danske“ banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-10 16:48, atnaujinta 2018-03-18 06:51

Kainų mažėjimas šiek tiek atsilieka nuo „Danske“ banko bazinės prognozės, tačiau iš esmės savo infliacijos prognozių nekeičiame ir toliau sakome, kad vidutinė VKI infliacija šiais metais sudarys apie 3,0 proc.

Infliacijos tendencijos antrąjį šių metų pusmetį ir toliau bus nulemtos išorinių veiksnių – brangstančios dujos lems šildymo kainų kilimą ir atitinkamai poveikį visoms vartojimo kainoms. Vidaus paklausos poveikis infliacijai išliks nereikšmingas. Aukštas nedarbo lygis bei lėtesnis darbo užmokesčio kilimas neleis pasireikšti vadinamajam vidaus paklausos spaudimui vartojimo kainoms.

Papildoma rizika Lietuvos VKI prognozei yra galimas spartesnis naftos kainų kilimas – „Danske“ banko analitikų vertinimu, pasaulinės naftos kainų tendencijos išliks nepalankios Lietuvai, o pusės metų laikotarpiu galimas reikšmingas naftos kainų didėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.