K. Ivanova: „Nedirbkite kitiems – kurkite savo verslą“

Nesenai savo verslą įkūrusi projekto „ŠarkA“ lyderė, dainininkė Kristina Ivanova netiki, kad vieną gražią dieną gali nutikti taip, jog ims ir praras visą savo sukauptą turtą. Dainininkės manymu, tokie dalykai realiame gyvenime nutinka labai retai. „Jei prispaustų finansinis nepriteklius, parduočiau verslą ir galvočiau, kaip investuoti paskutinį litą ir pradėti naują verslą, tad netikiu, kad galėčiau prarasti visus savo pinigus bei turtą – taip nutinka tik pasakose“, - stebėjosi K. Ivanova. Pasak jos, norint išsaugoti savo pajamas, reikia turėti protingą galvą ant pečių.

K. Ivanova netiki, kad gali prarasti savo turtą - taip nutinka tik pasakose.<br>V. Balkūnas
K. Ivanova netiki, kad gali prarasti savo turtą - taip nutinka tik pasakose.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 13, 2012, 3:39 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:34 AM

Finansų planavimas – patikima apsauga

Kaip portalui lrytas.lt pasakojo Kristina, norėdama apsaugoti savo finansus ji kiekvieną mėnesį griežtai planuoja būsimas pajamas ir išlaidas, o kas pusmetį numato didesnius pirkinius ar atsideda tam tikrą pinigų sumą kelionėms. „Svarbiausia - pačiam gerai žinoti, kiek pajamų turėsi ir kiek gali išleisti. Toks planavimas leidžia jaustis užtikrintam ir apsaugo nuo nemalonumų“, - sakė dainininkė.

Anot K. Ivanovos, didžiąją dalį pinigų ji išleidžia būsto mokesčiams, automobilio išlaikymui ir kitoms moteriai reikalingoms prekėms bei priemonėms. Tačiau norint užsidirbti daugiau pinigų nereikėtų bijoti ir didesnių investicijų: „Pastaruoju metu daugiausia išleidau savo grožio salono įrangai. Tai yra investicija, kuri laikui bėgant atsipirks.“

Uždirba nuo vaikystės

Dainininkė prisipažino, kad verslumo gyslelę ir norą užsidirbti tėvai skatino jau nuo mažų dienų ir ugdė požiūrį - pinigų už dyką niekas neduos: „Pinigų užsidirbti pradėjau dar tada, kai ėjau į mokyklą. Jau tuomet galėdavau sau nusipirkti patikusių daiktų. Įsigydavau ir tai, ko tėvai paprastai nupirkti negalėdavo.“

Pasak Kristinos, dirbdama įvairius darbus ji sugebėjo ne tik save išsilaikyti, už studijas susimokėti, bet ir tėvams pagelbėti. „Mano tėvams buvo daug lengviau gyventi, kai nereikėjo manęs išlaikyti nei mokykloje, nei studijų metu“, - džiaugėsi K. Ivanova, kad tėvai nuo mažų dienų pažindino, kaip uždirbami pinigai.

Taupo ir per atostogas

Į darbų verpetą įsisukusi atlikėja ir verslininkė teigė, kad norint sėkmingai dirbti ir išlaikyti verslą būtina leisti sau ir paatostogauti. Tačiau net ir atostogaudama Kristina stengiasi neišlaidauti: „Per metus atostogauti vykstu du kartus. Susirenka draugų kompanija, sėdame į automobilį ir vykstame į pasirinktą užsienio šalį. Kadangi aš labai mėgstu aktyvų poilsį, toks kelionės būdas man priimtinesnis nei poilsinis kelialapis“, - sakė K. Ivanova. Kaip pasakojo Kristina, vykti automobiliu su draugų kompanija į svečias šalis yra pigiau, nei nusipirkti turizmo agentūrų siūlomas keliones: „Vienam žmogui kelionė po Europos šalis gali kainuoti apie 2-3 tūkst. Lt – taip keliauti yra kur kas pigiau ir linksmiau.“

Pasak Kristinos, susigundžiusiems pasiimti greitąjį kreditą atostogoms reikėtų gerai apgalvoti savo veiksmus: „Atostogas reikėtų planuoti. Žmogus turėtų numatyti, kiek pinigų gali tam skirti. Prieš imant greitąjį kreditą reikėtų žinoti, kad tokiu atveju atostogos kainuos kur kas brangiau“, - patarė verslininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.