Įvyko susidūrimas su ekonomikos augimo sunkumais

Ispanija antradienį paskelbs 2012 m. III ketvirčio BVP rezultatus. Analitikai prognozuoja panašius ekonomikos lėtėjimo tempus kaip ir II ketvirtį, tai yra 0,4 proc. per ketvirtį ir 1,7 proc. per metus. Su ekonomikos augimo sunkumais susiduria Čekija ir Vengrija. Šią savaitę tikimasi bazinių palūkanų normų mažinimo Čekijoje nuo 0,25 iki 0,0 proc., Vengrijoje nuo 6,5 iki 6,25 proc.

Daugiau nuotraukų (0)

Kęstutis Celiešius, „Danske“ banko Finansų maklerio skyriaus vadovas

Oct 29, 2012, 4:28 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:29 PM

Derybos dėl išmokos Graikijai

Rinkų dalyviai akylai stebės, kaip savaitės viduryje vyks derybos tarp Graikijos ir euro zonos šalių finansų ministrų dėl eilinės išmokos Graikijai.

Kainų augimas galėjo lėtėti

Euro zonoje antradienį paaiškės spalio mėnesio vartotojų pasitikėjimo indeksas, kuris gali išlikti panašiame lygyje kaip ir rugsėjį. Trečiadienį bus praneštas išankstinis euro zonos spalio mėnesio infliacijos rodiklis. Prognozuojama, jog metinis kainų augimas lėtės nuo 2,7 iki 2,5 proc.

Finansų rinkose JAV galima sumaištis

Gamtos išdaigos JAV rytinėje pakrantėje gali įnešti sumaišties į finansų rinkas, tačiau investuotojai šią savaitę taip pat lauks ir svarbių JAV makroekonominių rodiklių. Reikšmingiausi bus ketvirtadienį skelbiamas JAV ISM indeksas ir penktadienį – darbo rinkos rodikliai.

Po netikėtai pagerėjusio rugsėjo mėnesio ISM indekso, spalį jau tikimasi mažesnio pramoninkų optimizmo. Darbo rinkoje spalį dėl atsigaunančios mažmeninės prekybos ir augančio statybų sektoriaus naujų sukurtų darbo vietų skaičius gali augti sparčiau nei rugsėjį ir siekti 125 tūkst.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.