„The Economist“: nepaisant politinės įtampos Lietuvoje, investuotojai išlaiko atsargų optimizmą

Nepaisant politinių permainų ir

„The Economist“  redaktoriaus pavaduotoja Vendeline von Bredow, neseniai apsilankiusi Lietuvoje vykusiame Baltijos investuotojų forume.<br>D. Umbrasas
„The Economist“  redaktoriaus pavaduotoja Vendeline von Bredow, neseniai apsilankiusi Lietuvoje vykusiame Baltijos investuotojų forume.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2012, 10:36 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:50 PM

Aprašydamas politinę situaciją Lietuvoje, „The Economist“ teigia, kad pagal daugelį vertinimų premjeras Andrius Kubilius gerai dirbo Lietuvos premjero poste pastaruosius ketverius metus.

„Jo politika padėjo šaliai ištverti didelę recesiją, jis pažabojo viešąsias išlaidas, paruošė šalį po poros metų įsivesti eurą, reformavo energetikos sektorių ir stengėsi sušvelninti nesutarimus su kaimyninėmis šalimis. Jis sutarė netgi su rūsčiąja prezidente Dalia Grybauskaite“, - teigia savaitraštis.

„The Economist“ vertinimu, „rinkimai atėjo per anksti, kad A.Kubilius spėtų pasinaudoti atsigavimu po skausmingų griežto taupymo priemonių, kurių jis ėmėsi supratęs, kad Lietuvai gresia tapti Baltijos Graikija“.

„Atėjęs į valdžią 2008 metais, jis 30 proc. sumažino valstybės išlaidas, 11 proc. sumažino pensijas ir netgi nukirpo 45 proc. nuo savo atlyginimo. Jis taip pat didino mokesčius plataus vartojimo prekėms, vartojimui ir verslui. Bendrasis vidaus produktas (BVP) nusmuko, o daugelis emigravo. Išgyvendami šiuos sunkius laikus, žmonės ilgėjosi savo viršininko supratimo ir šilumos, tačiau A.Kubilius išliko atitolęs. „Jis nesiglėbesčiuoja su žmonėmis“, - sakė vienas patarėjas“, - rašo savaitraštis.

„Nepaisant įtampos tarp politinių lyderių, investuotojai ir analitikai išlaiko atsargų optimizmą dėl Lietuvos. Jos ekonomika vėl auga - šiemet prognozuojamas 2,5 proc., o 2013 metais -3 proc. augimas. Remdamiesi A.Butkevičiaus kampanijos platforma, jie laikosi prielaidos, kad vyriausybė iš esmės tęs sėkmingą A.Kubiliaus politiką. Tokios pačios nuomonės laikosi kadenciją baigiantis premjeras, kuris ragino kairiąsias partijas išlaikyti kursą“, - teigia leidinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.