Nauji ženklai, liudijantys Kinijos ekonomikos atsigavimą

Penktadienį paskelbti nauji duomenys, liudijantys, kad augimas antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje galbūt atsigauna, informuoja BBC.

Pramonės gamyba padidėjo 9,6 proc., o mažmeniniai pardavimai šoktelėjo 14,5 proc. Duomenys liudija, kad vidaus paklausa laikosi.<br>Reuters
Pramonės gamyba padidėjo 9,6 proc., o mažmeniniai pardavimai šoktelėjo 14,5 proc. Duomenys liudija, kad vidaus paklausa laikosi.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 9, 2012, 10:12 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:52 PM

Pramonės gamyba, mažmeniniai pardavimai ir fiksuotų aktyvų investicijos spalį, palyginus su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, išaugo daugiau nei tikėtasi.

Tuo tarpu infliacija ir toliau mažėjo, todėl monetarinės politikos kūrėjams atsirado daugiau erdvės įgyvendinti augimo skatinimo priemones.

Kinijos ekonomikos augimas per antrąjį ketvirtį buvo mažiausias per trejus metus.

Pramonės gamyba padidėjo 9,6 proc., o mažmeniniai pardavimai šoktelėjo 14,5 proc. Duomenys liudija, kad vidaus paklausa laikosi.

Vidaus vartojimo augimas Kinijos ekonomikai labai svarbus, nes jos eksporto paklausa pagrindinėse rinkose JAV, Europoje ir Japonijoje pastaruoju metu sumažėjo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.