D. Grybauskaitė: „Derybos dėl ilgalaikio ES biudžeto bus užbaigtos pavasarį“

Europos Sąjungos (ES) derybos dėl ilgalaikio bendrijos 2014-2020 m. biudžeto bus užbaigtos pavasarį, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tai, anot šalies vadovės, ES lyderiai susitarė per praėjusią savaitę vykusį viršūnių susitikimą.

„ES valstybės narės mintyse yra pasiruošusios susitarti pavasarį“, - teigė Lietuvos vadovė.<br>R. Danisevičius
„ES valstybės narės mintyse yra pasiruošusios susitarti pavasarį“, - teigė Lietuvos vadovė.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2012, 1:53 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:06 PM

Trečiadienį paskelbtame interviu portalui euractiv.com D. Grybauskaitė sakė, kad derybos dėl daugiametės programos yra gana sudėtingas procesas, šį kartą derybos vyksta Europai susiduriant su rimtomis ekonominėmis problemomis.

„Todėl labai natūralu, kad sandoris neužbaigiamas per pirmąjį bandymą. Pastaroji nesėkmė buvo labai nuspėjama, lapkritį turėjome labai nedaug galimybių susitarti. Tačiau dabar situacija pasikeitė. Susitarėme dėl bankų sąjungos plano. Nusistatėme eilę tikslų, kurie bus pasiekti tik iki 2015 metų birželio. Taip pat susitarėme derybas (dėl ES biudžeto) užbaigti pavasarį (2013)“, - sakė D. Grybauskaitė.

Perklausus, ar teisingai reikėtų suprasti, jog vasarį vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime galutiniai sprendimai dėl ES biudžeto nebus priimti, o bus daromi žingsniai, kad susitarimą pavyktų pasiekti pavasarį, prezidentė siūlė iš anksto nespręsti.

„Nespręskime iš anksto. Tačiau ES valstybės narės mintyse yra pasiruošusios susitarti pavasarį“, - teigė Lietuvos vadovė.

ELTA primena, kad lapkričio pabaigoje neeilinėje EVT žlugo Briuselyje vykusios ES šalių derybos dėl biudžeto. Valstybių lyderiams nepavyko susitarti dėl 2014-2020 metų biudžeto. Derybos bus tęsiamos 2013 metų pradžioje.

Lietuvai 2014-2020 m. ES finansinėje perspektyvoje aktualiausi išmokų žemdirbiams, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo ir Sanglaudų fondų klausimai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?