Rinkų apžvalga: JAV ekonomika maloniai nustebino

Europos biržos pradėjo sesiją su nuostoliu, tačiau vėliau svyravo apie nulį. Nepaisant gerų makroekonominių naujienų, JAV biržos taip pat atsidarė su nedideliu nuostoliu. Auksas krito 1 proc. ir pasiekė 1650 JAV dolerių už unciją lygį.

Rinkas maloniai nustebino JAV ekonomika.<br>AP
Rinkas maloniai nustebino JAV ekonomika.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

2012-12-20 17:28, atnaujinta 2018-03-14 12:15

Paskelbtas galutinis JAV bendrojo vidaus produkto įvertis maloniai nustebino rinkas: didžiausia pasaulio ekonomika trečiąjį ketvirtį augo 3,1 proc. metiniu greičiu, palyginti su antruoju ketvirčiu.

Tai 3 proc. punktais daugiau nei išankstiniu vertinimu, 4 proc. punktais daugiau nei antrojo ketvirčio augimas ir antras pagal stiprumą rezultatas nuo praėjusios recesijos.

JAV ekonomika auga trylika ketvirčių iš eilės. Nenaujų gyvenamųjų būstų pardavimai pašoko į aukščiausią lygį šiais metais ties 420 tūkst. ir viršijo prognozes. Paskelbta Filadelfijos gamybos indekso reikšmė (8,1) buvo taip pat geresnė nei tikėtasi (-2,2) ir taip rodė sektoriaus augimą.

Kaip ir tikėtasi, Japonijos bankas padidino savo vertybinių popierių supirkimo programą 10 trln. jenų (119 mlrd. JAV dolerių) iki 76 trln. jenų. Tai trečias monetarinio skatinimo programos sustiprinimas per keturis mėnesius.

Taip pat buvo tikimasi, kad bankas padvigubins orientacinį infliacijos lygį iki 2 proc., tačiau buvo paliktas 1 proc. orientacinis lygis, dėl ko Nikkei 225 akcijų indeksas nusirito 1,2 proc. po daugiau nei mėnesio stipraus augimo.

Šveicarijos eksportas lapkričio mėnesį išaugo iki 18,78 mlrd. Šveicarijos frankų arba 4 proc., palyginti su prieš metu buvusiu lygiu. Eksporto į JAV ir Aziją augimas buvo stipresnis nei su pagrindiniu partneriu – Europa.

Italijos mažmeninė prekyba spalį susitraukė 1 proc., palyginti su rugsėju, arba 3,8 proc. palyginti su 2011 m. spalio mėnesiu. Tai didžiausias mėnesinis nuosmukis nuo balandžio, liudijantis, kad šalis yra recesijoje.

Šiandien Italijos senatas patvirtino 2013 m. biudžetą (tą patį šiandien padarė ir prancūzai). Vis dar nėra aišku, ar taupymo priemones įvedęs premjeras M. Monti dalyvaus rinkimuose dėl šio posto.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.