JAV federalinis atsargų bankas prognozuoja spartesnį JAV augimą

JAV federalinis atsargų bankas išsaugojo savo ambicingą obligacijų pirkimo programą ir prognozuoja spartesnį JAV ekonomikos augimą, informuoja BBC.

Šių metų gegužę JAV federalinio atsargų banko pirmininkas Benas Bernanke užsiminė, kad centrinis bankas gali nutraukti savo obligacijų supirkimo programą.<br>„Reuters”
Šių metų gegužę JAV federalinio atsargų banko pirmininkas Benas Bernanke užsiminė, kad centrinis bankas gali nutraukti savo obligacijų supirkimo programą.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2013, 10:40 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:26 AM

Bankas ketina išlaikyti rekordiškai mažą bazinę palūkanų normą ir tęsti obligacijų supirkimo programą, o tai padėtų išlaikyti kuo žemesnę palūkanų normą.

Rinkos spėlioja, kada šalies centrinis bankas nutrauks šią programą.

Naujausi šalies oficialūs duomenys parodė, kad JAV ekonomikos augimas antrąjį ketvirtį buvo spartesnis nei prognozuota.

JAV ekonomikos augimas antrąjį šių metų ketvirtį, palyginus su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, siekė 1,7 proc., trečiadienį pranešė JAV prekybos departamentas. Ūkio prieaugis padidėjo ir palyginus su augimu pirmąjį šių metų ketvirtį (1,1 proc.).

Anot JAV federalinio atsargų banko, „šalies ekonomika pirmąjį šių metų pusmetį augo kukliai“. „JAV federalinis atsargų bankas tikisi, kad, laikantis atitinkamos politikos, pavyks paspartinti šalies ekonomikos augimą ir laipsniškai sumažinti nedarbą“, - teigiama JAV centrinio banko pranešime.

Šių metų gegužę JAV federalinio atsargų banko pirmininkas Benas Bernanke užsiminė, kad centrinis bankas gali nutraukti savo obligacijų supirkimo programą. Tai sukėlė audringus rinkų svyravimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.