Šalies ekonomika išgyvena lemiamą etapą

Kinijos ekonomika išgyvena „lemiamą“ persitvarkymo etapą, pareiškė Kinijos premjeras Li Keqiangas, kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume, vykstančiame Kinijoje, Daliano uoste. Apie tai informuoja BBC.

Kinijos ekonomika išgyvena „lemiamą“ persitvarkymo etapą, pareiškė Kinijos premjeras Li Keqiangas, kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume, vykstančiame Kinijoje.<br>AP nuotr.
Kinijos ekonomika išgyvena „lemiamą“ persitvarkymo etapą, pareiškė Kinijos premjeras Li Keqiangas, kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume, vykstančiame Kinijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 7:01 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:44 AM

Premjeras pažadėjo pagerinti santykius su užsienio kompanijomis ir pabrėžė, kad „tarptautinėms kompanijoms turi būti taikomos tos pačios sąlygos, kaip ir valstybinėms įmonėms“.

Li Keqiangas įsitikinimu, šių metų Kinijos ūkio augimo planinis rodiklis - 7,5 proc. - yra realus, nepaisant „sudėtingo ekonominio klimato“.

Antrąjį šių metų ketvirtį šalies ūkio augimas buvo mažiausias per du dešimtmečius, todėl imta nerimauti, kad antrai didžiausiai pasaulio ekonomikai gresia vadinamasis „kietas nusileidimas“.

Tačiau Kinijos premjeras mėgino išsklaidyti šiuos nuogąstavimus, patikindamas, kad Kinijos ekonomika stabili, su tvirtais pamatais.

Kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume Li Keqiangas pabrėžė, kad „Kinija šiuo metu yra pasiekusi lemiamą etapą, kai be struktūrinių transformacijų ir permainų mes nepajėgsime išlaikyti ekonominio augimo“.

Vyriausybė įsipareigojo įgyvendinti pagrindines struktūrines reformas, tarp jų - palūkanų normos liberalizavimas, kas leistų šalies valiutai sustiprėti, ir priklausomybės nuo eksporto mažinimas.

Naujausi statistikos duomenys parodė, kad ženkliai padidėjo eksportas ir importas, pagerėjo ir pramonės gamybos rodikliai. Tai byloja apie tai, kad Kinijos ūkio plėtra stabilizuojasi. „Mes pasiryžę toliau skatinti vidaus paklausą ir vartojimą. Tuo pat metu norime pagerinti savo investicijų struktūrą, padaryti ją efektyvesnę“, - sakė Li Keqiangas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.