„Laukiant Didžiosios Britanijos ūkio atsigavimo prireiks kantrybės“

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, besilankantis Davoso pasaulio ekonomikos forume (WEF), naujienų agentūrai BBC sakė, kad tvarų ūkio augimą jo vyriausybės valdomoje šalyje „turėtų kurti ir šiaurė, ir pietūs“.

D.Cameronas įsitikinęs, kad Didžioji Britanija gali sėkmingai pritraukti investicijų.<br>AP nuotr.
D.Cameronas įsitikinęs, kad Didžioji Britanija gali sėkmingai pritraukti investicijų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2014, 9:58 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:02 AM

„Didžiojoje Britanijoje turime pertvarkyti ekonomiką: būtina įsitikinti, kad prie atsigavimo šalyje prisideda ir šiaurė, ir pietūs. Ūkiui svarbus tiek apdirbamosios pramonės, tiek ir paslaugų sektorius“, – sakė ministras pirmininkas.

Tiesa, jis nurodė, jog laukiant Didžiosios Britanijos ūkio atsigavimo „prireiks kantrybės“, ir pridūrė, kad vyriausybė privalo susidoroti su „didžiuliu deficitu bei sunkumų patiriančia bankų sistema“. Vis dėlto D.Cameronas įsitikinęs, kad Didžioji Britanija gali sėkmingai pritraukti investicijų. „Mūsų ekonomika labai laukia naujų pajėgų“, – sakė jis.

Paklaustas, ar jam nekelia susirūpinimo galimas nekilnojamojo turto ar kitų aktyvų „kainų burbulo“ susidarymas šalyje, D.Cameronas atsakė, kad už šią sritį atsakingas Anglijos centrinis bankas, todėl jis ir turėtų spręsti galimą problemą. „Palikime šį darbą finansininkams, o ne politikams“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.