Storuliai pasauliui kainuoja gerokai daugiau nei rūkaliai

Nutukimas kenkia pasaulio ekonomikai ne mažiau nei ginkluoti konfliktai ir rūkymas. Kaip rodo konsultacinės bendrovės „McKinsey Global Institute“ ataskaitos duomenys, kova su nutukimu Žemės gyventojams kainuoja 2 trln. dolerių kasmet.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2014, 12:06 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:54 AM

Palyginimui, išlaidos kariniams konfliktams, kaip ir kovai su rūkymu, siekia kiek daugiau nei po 2,1 trln. dolerių. Beje, „McKinsey“ apskaičiavimais, žmonių, kenčiančių nuo antsvorio, skaičius tik augs. Dabar jų yra apie 2,1 mlrd. (tai yra beveik trečdalis planetos gyventojų), o iki 2030 metų šis skaičius gali dar šoktelėti ir nutukimo epidemija apims pusę visos žmonijos.

„Ši ataskaita itin naudinga pasaulinės kovos su nutukimu kontekste“, – sakė viena garsiausių Anglijos sveikatos apsaugos valdybos dietologių Alison Tedstone. – Mūsų žinyba pabrėžia ne pirmą kartą: paprastų priminimų apie tai, kad per didelis svoris kelia rimtų problemų, nebepakanka“.

Kalbėdami apie galimas išeitis susiklosčiusioje situacijoje, konsultacinės bendrovės ekspertai siūlo vietoj pasaulinių sveiko gyvenimo būdo propagandos programų ir kitų abstrakčių iniciatyvų, taikyti daug proziškesnius metodus: mažinti porcijas, skatinti naudingą mitybą mokyklų valgyklose ir darbovietėse, riboti greitojo maisto ir gazuoto vandens reklamą, rengti seminarus tėvams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.