Turtingi vargšo Vladimiro Putino draugai

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi regėjimo problemų“, – tvirtina „The Bloomberg View“ apžvalgininkas Leonidas Beršidskis.

Oficialios V.Putino 2014 metų pajamos –  7,6 mln. rublių (127,3 tūkst. eurų). Ir tai beveik 23 kartus daugiau nei vidutinės Rusijos piliečių pajamos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Oficialios V.Putino 2014 metų pajamos –  7,6 mln. rublių (127,3 tūkst. eurų). Ir tai beveik 23 kartus daugiau nei vidutinės Rusijos piliečių pajamos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:28 PM

„Netgi tuomet, kai V.Putinas prašo tautos ištverti ekonomikos sukrėtimus, iš dalies išprovokuotus jo reakcijos į Vakarų sankcijas, naujos jo pajamų ir turto deklaracijos liudija, kad jis ir aukščiausio lygio jo administracijos nariai neturi vargo dėl tų sukrėtimų“, – aiškino autorius.

Oficialios V.Putino 2014 metų pajamos –  7,6 mln. rublių (127,3 tūkst. eurų). Ir tai, autoriaus skaičiavimais, beveik 23 kartus daugiau nei vidutinės Rusijos piliečių pajamos. Negana to, praėjusių metų vasarį V.Putinas „žymiai pasididino  atlyginimą, kai tuo metu dauguma rusų, augant nedarbui ir kompanijoms mažinant išlaidas, apie tai gali tik svajoti“, – teigiama straipsnyje.

L.Beršidskis netiki multimilijoninio (doleriais) asmeninio V.Putino turto versija.

„Žmogui, kuris turi beveik absoliučią valdžią tokioje didelėje šalyje kaip Rusija, nereikia pinigų arba nekilnojamojo turto. Tiesa, jeigu anksčiau ar vėliau jis išeis į pensiją, tikriausiai sugebės dalį savo politinio kapitalo paversti grynaisiais. Didžiosios dalies jo potencialaus turto šaltinis – galimybės, kurias jis sukuria draugams ir pavaldiniams“, – sakoma straipsnyje.

L.Beršinskis patikslina: prezidento administracijos vadovas Sergejus Ivanovas „2014 metais deklaravo 16,2 mln. rublių (295 tūkst. eurų) pajamas, turi didelį namą, kuris pastatytas jam priklausančiame daugiau kaip 20 tūkst. kvadratinių metrų sklype. Bendras nuostabaus namo plotas – daugiau kaip 2 tūkst. kvadratinių metrų. Jo žmona važinėja automobiliu „Porsche Cayenne“.

Straipsnyje taip pat paminėtos Nikolajaus Patruševo, Aleksejaus Gromovo ir Dmitrijaus Perskovo deklaracijos.

Autoriaus nuomone, rusų reakcija į ekonomikos problemas išlieka mieguista, o V.Putino populiarumas – stabilus.

„Valdininkai, kuriems jis suteikė galių ir turto, gali nesijaudinti dėl tautos, kurios jie prašo pakentėti“, – reziumuoja autorius.

Parengė Eugenija Grižibauskienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.