Lietuviai savo būdo nekeičia – vis niurna, kad gyventi sunku

Optimistų, besidžiaugiančių, kad Lietuvoje gerėja

Labiausiai šalies ekonomine situacija nepatenkinti bedarbiai bei senyvi, pensijinio amžiaus žmonės.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Labiausiai šalies ekonomine situacija nepatenkinti bedarbiai bei senyvi, pensijinio amžiaus žmonės.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-07-25 12:27, atnaujinta 2017-10-24 02:47

Tai paliudijo ir naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa.

Birželį septintadalis (14 proc.) apklaustų šalies gyventojų manė, kad per paskutinius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo.

44 proc. nurodė, kad ji nepasikeitė, o keturi iš dešimties (38 proc.) respondentų atsakė, kad ekonominė Lietuvos padėtis per paskutinius kelis mėnesius pablogėjo.

4 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su apklausa, atlikta prieš mėnesį – gegužę, gyventojų vertinimai šiuo klausimu nepakito.

O per paskutinius metus (palyginti su gyventojų atsakymais 2014 metų birželį) blogai vertinančių Lietuvos ekonominę padėtį padidėjo 9 procentiniais punktais.

Kaip nurodo sociologai, situacija šalies ekonomikoje kiek daugiau nepatenkintos moterys, vyresni nei 30 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su nebaigtu viduriniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 450 eurų), bedarbiai ir pensininkai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai, kairiųjų pažiūrų žmonės.

Ekonominės padėties pagerėjimą per paskutinius kelis mėnesius dažniau pastebėjo jaunimas iki 30 metų, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, vadovai bei specialistai ir tarnautojai, dirbantys valstybiniame sektoriuje, dešiniųjų politinių pažiūrų respondentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.