Apie kokaino vertės kibiną

Kiek galėtų kainuoti kibinas? Jei šis tradicinis karaimų patiekalas būtų uždraustas, jo vienetas greičiausiai kainuotų kaip kokaino gramas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2016, 6:54 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:34 AM

Kol kibinai neuždrausti, mėgstu kartkartėmis nukakti į Trakus ir kokioje nors avienos lajumi aptaškytoje knaipėje, pavadintoje karališkuoju restoranu, sukrimsti porelę Lietuvos daugiatautės prigimties liudytojų.

Štai praėjusį sekmadienį anksčiau mėgtame Trakų karališkajame restorane versdamas valgiaraštį staiga užspringau savo seilėmis, kurios ėmė varvėti atgal į gerklę, kai išvydau kibino su kiauliena kainą.

„Gal jis ne su kiauliena, o su kokainu?“ – dar pagalvojau liuobdamasis po stalu.

Nežinau, kiek laiko gulėjau be sąmonės, bet per tas akimirkas spėjau sau uždrausti ne tik nešti turtus avienos lajumi pradvokusiam restoranui ir valgyti dvigubai pabrangusius kibinus, bet ir dar keletą dalykų. Kokių?

1. Uždraudžiau sau elgtis kaip mano katė. Namuose laikau katę. Mėgstu ją stebėti, nes jos elgesys kartais atspindi visuomenę. Kai į dėžutę su kraiku ji atlieka didelį arba mažą gamtinį reikalą, instinktai jai liepia visa tai užkasti. Šį darbą ji dirba įnirtingai ir kruopščiai.

Bėda ta, kad porą sykių letena grybštelėjusi per kraiką ji aštriais nagais ima gremžti dėžutės plastiką ir net sienos plyteles.

Gamtinis reikalas, aišku, lieka neužkastas, bet noras ir pastangos kelia tiek pavydą, tiek gailestį. Kaip ir didelės dalies Lietuvos žmonių, dirbančių ne visai savo darbą, noras ir pastangos: kažką veikia, bet vis nepataiko.

2. Uždraudžiau sau kalbėti kaip prezidentė. Šalyje laikome prezidentę. Nežinau, kaip jūs, bet aš mėgstu klausytis D.Grybauskaitės kalbų, nes jos žodžiai kartais atspindi visuomenę.

Štai po šiurpios tragedijos Kėdainių rajone prezidentė prabilo apie būtinybę steigti naują instituciją, kuri būtų atsakinga už vaikų socialinę riziką šeimoje. Nespėjo gaidys užgiedoti, o D.Grybauskaitė savo žodžių išsižadėjo. Ar tik ne trečiąsyk per metus. Kaip koks šv.Petras.

Bėda ta, kad vaikų socialinė rizika šeimose nesumažėjo ir artimiausiu metu nesumažės nė per nago juodymą, bet prezidentės noras ir pastangos pasirodyti ir esą teisingai pakalbėti kelia tiek pavydą, tiek gailestį. Kaip ir didelės dalies Lietuvos žmonių, kalbančių ne visai tai, ką gerai išmano, noras ir pastangos: kažką pliurpia, bet vis nepataiko.

3. Uždraudžiau sau rašyti kaip Užkalnis. Viešuomenėje laikome Užkalnį. Nežinau, kaip jūs, bet aš mėgstu skaityti jo straipsnius, nes jie kartais atspindi visuomenę.

Tonas toks, kad atrodo, jog šiame pasaulyje nėra dalykų, kurių jis neišmanytų. Toji visažinystė tokia užkrečiama, kad kone visi pradedantys komentatoriai stengiasi rašyti kaip Užkalnis.

Bėda ta, kad esmė apie pasaulį ir gyvenimą taip ir lieka nepasakyta, bet jų noras ir pastangos kelia tiek pavydą, tiek gailestį: kažką rašo, bet vis nepataiko.

Kartais pagalvoji, kad geriau jie rašytų apie seksą. Bet gal jo neišmano. Kadangi aš seksą išmanau, apie jį parašysiu kitą kartą.

Dabar jau turiu pabusti iš kibininės komos ir pamąstyti, kodėl žarsčiausi draudimais. Juk tokiu atveju turbūt prasmingiau būtų žerti pažadus, susijusius su Naujųjų metų pradžia, arba kovos už savo ir kitų laisvę būdus, daiginamus Sausio 13-osios neužmirštuolės.

Ogi turbūt todėl, kad kuo toliau, tuo labiau gyvename draudimų Lietuvoje, savotiškoje Drauduvoje.

Kas yra draudimai, bene taikliausiai apibūdino D.Boyle’o filmo „Traukinių žymėjimas“ pagrindinis personažas. „Jei šioje šalyje uždraustų pieną, mes į veną leistumės ir jį“, – ištarė E.McGregoro vaidinamas narkomanas Rentonas.

Bet jums, be abejo, įdomiausia, kiekgi kainavo tas kibinas su kiauliena. 4,99 euro. Ankstesne valiuta tai būtų 17 Lt 23 ct.

Aišku, už tokią sumą gramo kokaino greičiausiai nenusipirktum. Bet tikrai išeitų daugiau nei lašas nikotino, kuris užverstų arklį. O kiek galėtų kainuoti kibinas su arkliena?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.