Vyriausybė galutinai apsisprendė dėl didesnių algų darželių pedagogams

Vyriausybė ketvirtadienį galutinai apsisprendė nuo kitų metų dešimtadaliu didinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų algas.

Ikimokyklinis ugdymas vyksta vaikams nuo vienerių iki penkerių ar šešerių metų, o priešmokyklinis – nuo penkerių arba šešerių metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ikimokyklinis ugdymas vyksta vaikams nuo vienerių iki penkerių ar šešerių metų, o priešmokyklinis – nuo penkerių arba šešerių metų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2018, 1:56 PM

Iš viso tai valstybei papildomai kainuos 13,4 mln. eurų, šios lėšos numatytos kitų metų biudžete.

Ikimokyklinis ugdymas vyksta vaikams nuo vienerių iki penkerių ar šešerių metų, o priešmokyklinis – nuo penkerių arba šešerių metų.

Ministrų kabinetas taip pat apsisprendė dėl papildomo finansavimo švietimo pagalbai.

Kitąmet numatytas 3 eurų mokiniui finansavimas prevencinėms programoms įgyvendinti, o iš viso švietimo pagalbai skiriama lėšų suma didinama nuo 57 iki 70 eurų mokiniui.

Taip pat nuspręsta tikslinti bendrojo ugdymo specialiųjų mokyklų ar specialiųjų klasių rodiklius, pagal kuriuos apskaičiuojamas finansavimas ugdymui.

Nuo kitų metų šių mokyklų ar klasių mokiniams skirtos švietimo pagalbos lėšos bus skaičiuojamos atsižvelgiant į specialiųjų poreikių dydį.

Vyriausybė taip pat nusprendė patikslinti lėšų, skirtų mokymui namuose ir kitiems specialiesiems atvejams, lėšų apskaičiavimo rodiklius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.