Bendrovė išdalins solidžias premijas darbuotojams: „kaltos“ veganiškos bandelės su dešrele

Britų kompanija „Greggs“ skiria 7 mln. svarų sterlingų darbuotojams premijuoti: „kaltos“ veganiškos bandelės su dešrele.

 Bendrovė, kuri turi daugiau kaip 2 tūkst. pardavimo taškų visoje Jungtinėje Karalystėje, nuo lapkričio pradžios jau trečią kartą padidino pelno prognozes, nes, pasak jos, per tris mėnesius, iki gruodžio 28 dienos, pardavimai seniai veikiančiose parduotuvėse išaugo 8,7 procento.„<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Bendrovė, kuri turi daugiau kaip 2 tūkst. pardavimo taškų visoje Jungtinėje Karalystėje, nuo lapkričio pradžios jau trečią kartą padidino pelno prognozes, nes, pasak jos, per tris mėnesius, iki gruodžio 28 dienos, pardavimai seniai veikiančiose parduotuvėse išaugo 8,7 procento.„<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2020, 4:11 PM

25 tūkst. Jungtinės Karalystės kepyklėlių tinklo darbuotojų šį mėnesį gaus iki 300 svarų sterlingų premiją, rašo dienraštyje „The Guardian“ žurnalistė Sarah Butler.

„Greggs“ darbuotojai bus pamaloninti specialia 7 mln. svarų sterlingų premija, kadangi praėjusiais metais labai sėkmingai pradėjus kepti ir pardavinėti veganiškas bandeles su dešrele, smarkiai išaugo pardavimai ir pelnas.
Šį mėnesį kiekvienas iš 25 tūkst. kepyklėlių tinklo darbuotojų gaus iki 300 svarų sterlingų papildomai prie algos – gamybininkai ir vadovai gaus tokią pačią sumą. Pasak „Greggs“, vienkartinės išmokos darbuotojams išmokamos, „pripažįstant jų svarų indėlį į verslo sėkmę“.

Apie 19 tūkst. darbuotojų, kurie kompanijoje dirba seniai (kurie pradėjo dirbti iki praėjusių metų kovo mėnesio), gaus visą 300 svarų sterlingų išmoką. Likusiems bus mokama po 75 svarus už kiekvieną ketvirtį, kurį jie išdirbo kompanijoje iki praėjusių metų pabaigos.

Bendrovė, kuri turi daugiau kaip 2 tūkst. pardavimo taškų visoje Jungtinėje Karalystėje, nuo lapkričio pradžios jau trečią kartą padidino pelno prognozes, nes, pasak jos, per tris mėnesius, iki gruodžio 28 dienos, pardavimai seniai veikiančiose parduotuvėse išaugo 8,7 procento.

„Greggs“ teigia, kad darbuotojams premijas išmoka, kai praėjusių metų spalio mėn. 35 mln. svarų sterlingų išmokėjo kaip dividendus akcininkams, kadangi prekyba vyko kur kas geriau, nei buvo tikėtasi.

Generalinis direktorius Rogeris Whiteside'as sakė, kad kompanija pasiekė „tvirtą finišą“, ir jai tai – išskirtiniai metai, per kuriuos bendra pardavimų apimtis išaugo 13,5 procento. Pardavimai gerai seniai veikiančiose parduotuvėse per metus išaugo 9,2 procento.

„Didelės investicijos, kurias padarėme pastaraisiais metais, kad „Greggs“ taptų patraukliu pasirinkimu greitam užkandimui skirto maisto („food-on-the-go“) rinkoje, duoda rezultatų. Vartotojai atsiliepia labai teigiamai, ir mes matome, kad daugėja tiek naujų, tiek esamų klientų apsilankymų“, – sakė jis.

Kompanija pasiekė aukštą augimo lygį labai didelės konkurencijos rinkoje, kurioje daugelis restoranų ir mažmeninės prekybos tinklų buvo priversti restruktūrizuoti ir uždaryti parduotuves.

„Greggs“ sakė, kad didelė tradicinių gaminių paklausa ir veganiškų bandelių su dešrele „didžiulis populiarumas“ padidino pardavimus. Jos papildo bendrovės veganišką meniu – veganišką  kepsnį ir spurgą. Per Kalėdas tinklas pardavinėjo veganams skirtus saldžius pyragaičius su džiovintų vaisių įdaru.

R.Whiteside'as sakė, kad „Greggs“ šiais metais susidurs su galimai išpūstomis kainomis, ypač kiaulienos, ir iššūkiu susidoroti su smarkiu pardavimų augimu per praėjusius metus, tačiau ir toliau mato augimo galimybes.

Kompanija ketina per artimiausius 12 mėnesių atidaryti apie 100 naujų parduotuvių instir eksperimentuoja su išsineštiniais pietumis, atidarydama kai kurias savo parduotuves vėliau. Ji taip pat plėtoja tokias idėjas, kaip maisto užsakymą internetu, kad jį galėtų paruošti ir pristatyti į namus.

„Greggs plc“ yra didžiausias kepyklėlių tinklas Jungtinėje Karalystėje. Pirmoji kepyklėlė buvo atidaryta 1951 metais.

Parengė Leonas Grybauskas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.