A. Mazuronis: PVM lengvata šildymui yra bandymas prisidengti, kad kažkas daroma

Opozicinės Darbo partijos frakcijos narys Andrius Mazuronis kritiškai vertina Vyriausybės veiksmus kovojant su infliacija Lietuvoje. Pasak jo, prezidento veikimo būdas valdyti šalį apklausų būdu yra populistinis, bet šalies vadovas teisingai vertina, kad infliaciniame lauke Vyriausybė nedaro nieko.

A.Mazuronis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Mazuronis.<br>T.Bauro nuotr.
PVM lengvata šildymui yra bandymas prisidengti, kad kažkas daroma.<br>V.Skaraičio nuotr.
PVM lengvata šildymui yra bandymas prisidengti, kad kažkas daroma.<br>V.Skaraičio nuotr.
PVM lengvata šildymui yra bandymas prisidengti, kad kažkas daroma.<br>M.Patašiaus nuotr.
PVM lengvata šildymui yra bandymas prisidengti, kad kažkas daroma.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-03-18 10:05

„Pridėtinės vertės mokesčio šildymui kompensavimas yra ne antiinfliacinė priemonė, o bandymas prisidengti, kad kažkas yra daroma. Mūsų Vyriausybė dabar sako palaukim du tris mėnesius, nieko daryti negalime, pažiūrėsime, kokia situacija bus, tada imsimės kažkokių veiksmų. Du tris mėnesius negalime leisti sau prabangos laukti, matant, kas darosi su kainomis“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė A.Mazuronis.

Politikas pridūrė, kad šildymo lengvatas priiminėti ateinant vasarai yra absurdiškas dalykas. „Šildymo lengvatas jau seniai reikėjo priiminėti, kai žmonės sąskaitas mokėjo, kad kompensacija iš karto veiktų ir iš karto galiotų“, – sakė Darbo partijos frakcijos Seime narys.

Seimo pirmininkės pavaduotojas tikina, kad šiuo metu bet kokia priemonė, padedanti žmonėms šiek tiek amortizuoti kainų augimą, yra teisinga. Anot jo, Vyriausybė neturi palikti savo piliečių nuošalyje prisidengiant karu, o turi imtis proaktyvių priemonių kovai su infliacija.

„Nereikia išradinėti dviračio ir bandyti sukurti kažką, ko nėra sukurta, tiesiog pažiūrėkime, ką daro aplinkinės regiono valstybės, ta pati Lenkija, imamasi veiksmų proaktyviai. Sutinku, kad prezidento logika atsiklausti visuomenės visais klausimais ir tada valdyti šalį gali nuvesti į visišką absurdą, bet čia jau kitas klausimas“, – tikino parlamentaras.

ELTA primena, kad ketvirtadienį ypatingos skubos tvarka Seime priimtas Vyriausybės inicijuotas projektas dėl nulinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo taikymo centralizuotam šildymui ir karštam vandeniui.

„Įstatymo projekte siūloma laikinai iš valstybės biudžeto dengti PVM, apskaičiuotą už šilumos energiją ir karštą vandenį, 9 procentinių punktų PVM tarifo dydžiu (nuo 9 iki 0 procentų skirtumas)“, – rašoma dokumente, už kurį priėmimo metu balsavo 112 Seimo narių, niekas nebalsavo prieš, o susilaikė 9 parlamentarai.

Lengvata bus taikoma atgaline data, nuo šių metų sausio 1 d. iki balandžio 30 d. PVM mokėtojams, tiekiantiems šilumos energiją ir karštą vandenį, reikės patikslinti už praėjusius laikotarpius išrašytus apskaitos dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.