Atpigo miltai ar prasidėjo išpardavimai? Kūčiukų kainos – dukart mažesnės

Gruodį už kūčiukų kilogramą teko mokėti 6–8 eurus, bet štai dabar jų kainos jau spėjusios nukristi iki 4 eurų. Tai – kone perpus pigiau.

Gruodį už kūčiukų kilogramą teko mokėti 6–8 eurus, bet štai dabar jų kainos jau spėjusios nukristi iki 4 eurų.<br>V.Balkūno nuotr.
Gruodį už kūčiukų kilogramą teko mokėti 6–8 eurus, bet štai dabar jų kainos jau spėjusios nukristi iki 4 eurų.<br>V.Balkūno nuotr.
P.Čepkauskas.<br>Stop kadras.
P.Čepkauskas.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-26 15:21

„Ne visai blogai toje Lietuvoje – pinga, pinga prekės. Va, kad ir kūčiukai. Reikia sausio mėnesio kūčiukų dietą pasidaryti – bus pigiau nei gruodį“, – feisbuke tokią situaciją komentavo kainų lyginimo portalo „Pricer.lt“ maisto krypties vadovas Petras Čepkauskas.

Gruodį portalas lrytas.lt rašė, kad kepėjams kūčiukus pagaminti tapo brangiau dėl išaugusių elektros, logistikos ir žaliavų kainų. Ypač brango miltai.

Kaip tikino verslininkai, savikainą teko didinti 10–20 proc., panašiai tiek kainos išaugo ir parduotuvėse.

P.Čepkauskas tokiu pabrangimu piktinosi. Kilogramas kūčiukų, jo nuomone, turėtų kainuoti 4, daugiausia – 5–6 eurus, tačiau jei sumos didesnės, tai „jau yra absurdas ir bandymas pasipinigauti“.

„Didžiausią kainą matėme „Rimi“ parduotuvėse – 11,99 euro už kilogramą kūčiukų su cinamonu. Tai juokinga, dėl to, kad į juos yra kažko daugiau įdėta, kaina tampa tokia didelė, juk jiems iš esmės tereikia miltų, vandens ir darbo“, – portalui lrytas.lt buvo sakęs jis.

Gruodį „Maximos“ parduotuvėse populiariausi buvo 200 g kūčiukų maišeliai, kurių kainos prasidėdavo nuo 1,25 euro. Kitos rūšies ir gamintojo 0,5 kg maišelis kainavo 2,79 euro.

„Iki“ parduotuvėse kūčiukų kainos įvairiose pakuotėse svyravo nuo 1,45 iki 1,79 euro, sveriamų kučiukų kaina – 7,49 euro už kilogramą.

„Norfos“ parduotuvėse kūčiukų kainos svyravo nuo 3,63 iki 8,95 euro už kilogramą.

„Rimi“ kūčiukų buvo galima rasti už 5,99–8,45 euro už kilogramą, o „Rimi“ kepykloje kepamų šviežių kūčiukų kaina prasidėdavo nuo 7,99 euro.

Lidl“ parduotuvėse kūčiukai buvo kiek pigesni. Tuo metu pirkėjams siūlyti dviejų rūšių: 200 g lietuviškų kūčiukų pakelis už 1,09 euro, o lietuviškų minkštų kūčiukų 200 g pakuotė – 1,19 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.