Panevėžietę lengvai apsuko aplink pirštą: pardavėja liko ir be drabužių, ir be 3 tūkst. eurų

Patiklūs interneto naudotojai – tikra palaima sukčiams. Jie kiekvieną dieną sėkmingai tuština tokių asmenų sąskaitas.

Patiklūs interneto naudotojai – tikra palaima sukčiams. Jie kiekvieną dieną sėkmingai tuština tokių asmenų sąskaitas.<br>Asociatyvi R.Danisevičiaus nuotr.
Patiklūs interneto naudotojai – tikra palaima sukčiams. Jie kiekvieną dieną sėkmingai tuština tokių asmenų sąskaitas.<br>Asociatyvi R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 7:34 PM

Nuostolingai prekyba internetu baigėsi 45 metų panevėžietei. Vos tik spėjusi įkelti skelbimą apie parduodamus drabužius, po kelių minučių ji sulaukė pirkėjo skambučio. Šis net nesiderėjęs sutiko viską nupirkti, bet dar kalbėdamas telefonu su moterimi pareiškė, kad jam niekaip nepavyksta pervesti pinigų į jos banko sąskaitą.

Pirkėjas sugebėjo taip apsukti panevėžietei galvą, kad ji padiktavo jam savo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis ir slaptažodį. To tik ir laukęs sukčius iškart baigė pokalbį. Šio pokalbio rezultatas – iš moters sąskaitos buvo paimta 3 tūkst. eurų.

Panašiai buvo apgauta 31 metų Biržų rajono gyventoja, irgi internetu pardavinėjusi striukę. Atidariusi tariamos pirkėjos atsiųstą nuorodą ji buvo nukreipta į netikrą banko svetainę. Moteriai suvedus prisijungimo kodus, nuo jos sąskaitos buvo nuskaičiuota 500 eurų.

Į apgaviko pinkles patekusi kita 25 metų Biržų rajono gyventoja ne savo noru tapo kredito bendrovės kliente. Pasinaudojęs jos asmens duomenimis nusikaltėlis paėmė 900 eurų paskolą. Tik sulaukusi priminimo apie nesumokėtas įmokas moteris sužinojo apie jos vardu paimtą paskolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.