SEB bankas dėl J. Juškaitei su partnere nesuteikto lizingo: keičiame procesus, kad taip nebenutiktų

SEB bankas teigia apgailestaujantis dėl Lietuvos žmogaus teisių centro direktorės Jūratės Juškaitės patirties, kai ji kartu su partnere Birute Sabatauskaite panoro pasiskolinti automobiliui, tačiau iš banko sulaukė atsakymo, kad bendraskoliams lizingas suteikiamas tik tada, kai pora yra susituokusi.

Jūratė Juškaitė.<br>ELTA / M. Morkevičius nuotr.
Jūratė Juškaitė.<br>ELTA / M. Morkevičius nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raminta Majauskaitė

Jan 22, 2024, 7:44 PM

„Seksualinė orientacija neturi jokios įtakos asmeniui įsigyjant banko produktus ir paslaugas, tačiau šiuo metu ne sutuoktiniams kreipiantis dėl lizingo, neturime sprendimo suteikti paslaugą“, – Eltai raštu perduotame komentare nurodė SEB banko atstovė Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė.

„Keičiame savo procesus, kad taip nebenutiktų ateityje“, – pridūrė ji.

SEB banko atstovės teigimu, kai bendraskoliai kreipiasi dėl paskolos, yra vertinamos jų finansinės galimybės.

„Vertiname klientų pajamų tvarumą, kredito istoriją, kitus turimus finansinius įsipareigojimus, taip pat atsižvelgiame į prašomo kredito sumą ir terminą, nuosavų lėšų dalį. Pagal tai sprendžiame, kokiomis sąlygomis ir kokio dydžio paskolą suteikti“, – pažymėjo I. Dauguvietytė-Daskevičienė.

Kaip pirmadienį skelbė naujienų portalas „Delfi“, J. Juškaitė sausio pradžioje pateikė lizingo prašymą SEB bankui, kaip bendraskolę įtraukdama savo partnerę į motinystės atostogas išėjusią lygių galimybių kontrolierę B. Sabatauskaitę.

Visgi tą pačią dieną Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė iš SEB banko vadybininkės gavo atsakymą, kad bankas lizingą teikia tik susituokusioms poroms, todėl J. Juškaitė turi pateikti naują paraišką, neįtraukdama bendraskolių.

J. Juškaitė lizingo sutartį sudarė viena ir viešojoje erdvėje pareiškusi, kad bankas diskriminuoja ne santuokos pagrindu sudarytas šeimas, pateikė skundą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.