Atleistas Lietuvos elektrinės vadovas L.Lukočius

Lietuvos elektrinės valdyba patenkino generalinio direktoriaus Laimono Lukočiaus prašymą atleisti ir penktadienį atšaukė iš generalinio direktoriaus pareigų. Nepasitikėjimą Lietuvos elektrinės vadovu L.Lukočiumi buvo išreiškęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

L.Lukočius prarado energetikos ministro pasitikėjimą.<br>V.Balkūnas
L.Lukočius prarado energetikos ministro pasitikėjimą.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2010-11-19 12:19, atnaujinta 2018-04-02 09:04

Generalinio direktoriaus pareigas laikinai eis Lietuvos elektrinės technikos direktorius Vidas Jocys.

Ministras A.Sekmokas, susipažinęs su Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) vadovų piktnaudžiavimą tyrusios komisijos išvadomis, pareiškė nepasitikėjimą buvusiam šios elektrinės, o pastaruoju metu - Lietuvos elektrinės vadovui L.Lukočiui. Komisija buvo sudaryta gavus Generalinės prokuratūros raštą dėl Kruonio HAE darbuotojų anoniminio skundo, kuriame pateikiami kai kurie buvusio įmonės direktoriaus L.Lukočiaus veiklos epizodai.

Kruonio HAE vadovų piktnaudžiavimą tyrusios komisijos išvados, pasak energetikos ministro, bus perduotos Specialiųjų tyrimų tarnybai.

„Lietuvos energija“ visą surinktą informaciją privalo perduoti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT). Nepriklausomai, koks bus STT teisinis įvertinimas, turiu konstatuoti, kad įmonė buvo valdoma prasilenkiant su ūkiškumu, buvo sudarytos galimybės įvairiems piktnaudžiavimams“, - yra sakęs energetikos ministras A.Sekmokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.