„Snoras“ pripažintas geriausiu banku Lietuvoje

Prestižinis pasaulio bankininkystės ir finansų žurnalas „The Banker“, nuo 1926 metų leidžiamas Didžiosios Britanijos dienraščio „Financial Times“, bankui „Snoras“ suteikė išskirtinį titulą – pripažino geriausiu banku Lietuvoje 2010 metais. Šiemet žurnalas „The Banker“ geriausius bankus išrinko 149 šalyse, o į šį sąrašą pateko tokie bankai kaip HSBC, „Barclays“, „Deutsche Bank“ ir kiti. Apdovanojimą bankui „Snoras“ lėmė nuosekli veiklos ir tinklo plėtra, visų pagrindinių rodiklių augimas.

„Snoro“ turtas per tris šių metų ketvirčius padidėjo 13 procentų.<br>V.Ščiavinskas
„Snoro“ turtas per tris šių metų ketvirčius padidėjo 13 procentų.<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2010, 1:45 PM, atnaujinta Apr 2, 2018, 4:12 AM

„Šiais metais padarėme daug drasių sprendimų, veikėme operatyviau ir aktyviau nei kiti rinkos dalyviai, todėl nenuostabu, kad banko sėkmingai vykdytą plėtrą ir veiklos rezultatų gerėjimą pastebėjo ir įvertino pasaulio finansų srities profesionalai. Mums tai didelis pripažinimas ir stimulas dar labiau gerinti paslaugų kokybę, plėsti banko veiklą Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Kitais metais, siekdami stiprinti pozicijas aktyvioje konkurencinėje kovoje, didžiausią dėmesį skirsime verslo kreditavimo plėtrai. Numatome išnaudoti naujas galimybes, kurias teikia iš sąstingio bundantis verslas ir finansų rinkos“, – tvirtina Raimondas Baranauskas, AB banko SNORAS prezidentas.

Žurnalas „The Banker“ bankus vertino atsižvelgdamas į jų gebėjimus akcininkams užtikrinti teigiamą grąžą ir galimybes įgauti strateginį pranašumą. Per tris šių metų ketvirčius AB bankas SNORAS uždirbo 67,46 mln. Lt veiklos pelno prieš mokesčius ir atidėjinius. Grynasis banko pelnas, lyginant su 2009 m. sausiu-rugsėju, išaugo 44 proc., iki 5,9 mln. Lt, o AB banko SNORAS paprastųjų vardinių akcijų kaina vertybinių popierių biržoje „NASDAQ OMX Vilnius“ nuo šių metų pradžios pašoko 77 proc. ir šiuo metu siekia 1,77 lito (0,514 euro). Tuo pat metu banko kapitalizacija rinkoje šiemet išaugo 114,1 proc. ir pasiekė 859,03 mln. litų.

Be to, 2010-aisiais AB bankas SNORAS, atsižvelgdamas į situaciją rinkoje, pristatė naujų paslaugų – su infliacija susietus indėlių sertifikatus, naują taupymo-investavimo būdą – Subalansuotą investicinį krepšelį, tarptautines pinigų perlaidas „Western Union“, siūlydamas patrauklias kreditavimo sąlygas ir aktyviai vykdydamas veiklą, nemažino klientų aptarnavimo tinklo. Tai leido ne tik pagerinti banko rodiklius, bet ir rinkos dalį.

„Snoro“ turtas per tris šių metų ketvirčius padidėjo 13 proc., iki 7,162 mlrd. Lt, paskolų portfelis išaugo 20 proc., iki 3,933 mlrd. Lt, kai lyginamuoju laikotarpiu visos Lietuvos bankinės sistemos paskolų portfelis mažėjo 3,9 proc., o turtas – 3,1 proc.

Atitinkamai 20 proc. – iki daugiau nei 6 mlrd. Lt – didėjo ir pritrauktų indėlių suma, o banko klientų skaičius išaugo 47 tūkst., iki 1 mln. 136 tūkst. – tai apima daugiau nei trečdalį Lietuvos gyventojų. Banką, kaip verslo partnerį, šiemet pasirinko daugiau nei 2 tūkstančiai naujų verslo klientų. Dėl aktyvios veiklos ataskaitiniu laikotarpiu AB bankas SNORAS padidino savo rinkos dalį beveik 2 proc., ją atkovodamas iš Lietuvoje veikiančių Šiaurės Europos šalių kapitalo bankų.

„Didžiausias iššūkis šiemet siekiant vykdyti pagrindinę banko verslo misiją – gyventojų ir įmonių kreditavimą – buvo sumažėjusi paklausa finansavimui. Pastarasis laikotarpis pareikalavo nemažai pastangų ieškant perspektyvių projektų kreditavimui bei racionaliam jų kredito rizikų įvertinimui. Bankui „Snoras“ šiame etape buvo svarbiausia įsiklausyti į klientų problemas ir jas operatyviai spręsti“, – pažymi R.Baranauskas.

„The Banker“, skaitomas daugiau nei 150-yje pasaulio šalių, kasmet renka duomenis iš daugiau nei 4 tūkst. pasaulio bankų, analizuoja jų veiklos rezultatus ir pateikia geriausiai vertinamų pasaulio bankų sąrašą. Geriausio banko titulas suteikiamas vienam bankui kiekvienoje šalyje. SNORAS geriausiu banku Lietuvoje žurnalo „The Banker“ ekspertų komisijos buvo pripažintas ir 2006 m.

Tarptautinio pripažinimo bankas „Snoras“ šiemet sulaukia jau antrą kartą – Didžiojoje Britanijoje leidžiamo vieno įtakingiausių tarptautinių žurnalo „The World Finance“ skaitytojai banko „Snoras“ finansinę grupę išrinko geriausia finansine grupe Baltijos šalyse 2010 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.