20 mln. Lt investuos naujai žuvies perdirbimo įmonei Klaipėdoje

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) kuriasi 21-asis investuotojas - nauja žuvų perdirbimo įmonė „Vesvela“. Bendrovės gamyklos statybos darbai jau pradėti, o įmonės veikla planuojama nuo 2013-ųjų metų. Daugiau nei 1 ha teritorijos užimsianti bendrovė gamins menkių filė produkciją: užšaldytas menkių dalis (IQF) ir žuvų faršą.

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje - nauja žuvies perdirbimo įmonė<br>V. Balkūnas
Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje - nauja žuvies perdirbimo įmonė<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2012, 11:33 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:13 PM

„Vesvela“ planuoja per metus perdirbti 8 tūkst. tonų žaliavų, iš kurios pagamintą produkciją eksportuos į Vakarų Europos šalis. „Vesvelos“ direktoriaus Aleksandro Grokchotovo teigimu, veiklą pradėti Klaipėdos LEZ buvo nuspręsta neatsitiktinai. „Mokesčių lengvatos, gerai išvystyta infrastruktūra, kvalifikuotas personalas paskatino rinktis šią vietą verslo plėtrai. Ketiname investuoti per 20 milijonų litų, atskaičius mokesčius, bendradarbiauti su Vakarų Europos šalimis ir į jas eksportuoti mūsų produkciją“, - teigia jis.

Pradėjus veikti pirmajai gamybos linijai, įmonėje bus sukurta daugiau kaip 110 darbo vietų. Ateityje bendrovė ketina plėsti savo veiklą ir, padvigubinusi gamybos apimtis, įdarbinti dar tiek pat darbuotojų. Bendrovės „Vesvela“ direktorius patikino, kad visus darbuotojus samdys iš Lietuvos.

Rusijos kapitalo įmonė Lietuvoje artimiausiu metu žada plėsti veiklą. „Manome, kad žuvų produkcijos paklausa Europoje didės. Šiuo metu itin plečiasi nekaloringo maisto rinka, tad labiausiai vertinamų šiame regione žuvų poreikis turėtų didėti. Laikysimės aukštų gamybos standartų ir ketiname būti labai konkurencingi esamiems rinkų žaidėjams“, - sako A. Grokchotovas.

Klaipėdos LEZ generalinis direktorius Eimantas Kiudulas pažymi, kad tokios naujos investicijos yra geras ženklas tiek Klaipėdai, tiek ir visai šaliai. „Ekonominė Europos ateitis kol kas labai neaiški, tačiau nauji investuotojai mūsų šalyje teikia optimizmo. Matome, kad verslas ryžtasi drąsiau priiminėti verslo plėtros sprendimus ir investuoti. Šiuo metu deramės dar su vienuolika potencialių investuotojų ir tikimės jau iki metų pabaigos turėti kelis sėkmingus sandėrius“, - atskleidžia Klaipėdos LEZ vadovas. Klaipėdos LEZ skelbė, kad praėjusiais metais šioje zonoje veikiančios įmonės sukūrė ketvirtadalį Klaipėdos apskrities ir 2,8 proc. viso Lietuvos bendrojo vidaus produkto.

Bendra Klaipėdos LEZ įmonių apyvarta 2011 m. buvo 2,98 mlrd. litų. Šių įmonių eksportas pernai sudarė 37,5 proc. Klaipėdos apskrities eksporto bei daugiau kaip 5 proc. viso Lietuvos eksporto.

LEZ pradėjo veiklą 2002 metais, joje veikia 21 kompanija iš 12 Europos ir Azijos šalių. Klaipėdos laisvoji ekonominė zona „Financial Times“ leidžiamo žurnalo „FDI Magazine“ tarp 700 pasaulio ekonominių zonų pripažinta viena patraukliausių pasaulyje, pelniusi 5 vietą pagal teikiamas paslaugas ir lengvatas bei 19 vietą bendrajame pasaulio ekonominių zonų reitinge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.