Dviejų kambarių bute - Lietuvoje nematytas interjeras

Tikslas - perteikti emociją

Kelis mėnesius užtrukusių darbų M. Juknienė liko patenkinta, nes jos įrengtas interjeras turi idėją, o ten esantys paprasti daiktai - neįprastų reikšmių.
Kelis mėnesius užtrukusių darbų M. Juknienė liko patenkinta, nes jos įrengtas interjeras turi idėją, o ten esantys paprasti daiktai - neįprastų reikšmių.
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Brazaitytė

Jul 1, 2012, 10:18 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:20 PM

M. Juknienė šokinėjo iš laimės, kai sutiko jauną porą, kuri savo standartinį dviejų kambarių butą Vilniuje leido paversti stebuklų šalimi. Įspūdingą pasaulio pasakų serijos kolekcija sukaupę buto šeimininkai svajojo apie interjerą „su mintimi“, kurį vėliau galėtų nuomoti išrankiems žmonėms.

Pagal literatūros kūrinį sukurtas interjeras ne naujiena pasaulyje, tačiau Lietuvoje apie tokius neteko girdėti.

Medicinos technikos inžinieriaus išsilavinimą turinti M. Juknienė iki tol buvo sukūrusi vienintelį interjerą - savo namuose.

Tiesa, jo nuotraukas - dėl įdomumo - paskelbė socialiniame tinkle ir labai maloniai nustebo, kai jos darbą įvertino ne tik nauji „Facebook“ draugai, bet ir profesionalūs architektai. Komplimentai moterį įkvėpė.

Tada ji prisiminė žurnaluose matytą ir giliai atmintyje nusėdusį prancūzų dizainerio Yves'o Saint Laurent'o butą, įrengtą pagal Marcelio Prousto romanų ciklą „Prarasto laiko beieškant“. Monika pradėjo brandinti idėją sukurti kai ką panašaus.

Tikslas - perteikti emociją

Kai būdama moksleivė ji pirmą kartą skaitė pasaką „Alisa Veidrodžio karalystėje“, knyga nesužavėjo. O kai ją įveikė po dvidešimties metų - užkabino.

L. Carrollio kūrinyje užkoduota daug informacijos, o Monikai patinka analizuoti ir interpretuoti.

„Šioje knygoje - pilna siurrealizmo, apysakos siužetas yra tarsi „be priežasties“, taip kaip ir siurrealistų kūriniuose - jie pasitelkia atsitiktinius, vienas su kitu nesusijusius vaizdinius.

Veidrodžio karalystėje karaliauja fantastiniai ir šiurpūs vaizdai, asmenybės susidvejinimas, kaukės, netikėti grožio ir bjaurumo, juoko ir siaubo, tikrovės ir pramano deriniai.

70 kvadratinių metrų bute užsibrėžiau tikslą subtiliai sukomponuoti skirtingo dydžio, tūrio, atspalvio bei paviršiaus detales iš knygos turinio ir taip perteikti pasakos emociją. Man tai buvo tikras iššūkis“, - darbo pradžią prisiminė moteris.

Apie neįprastą interjerą skaitykite „Lietuvos ryto“ priede „Vartai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų