Kaip įrengti biurą, skatinantį kūrybingumą?

Radus atsakymą į šį klausimą, miestų gatvėse, ko gero, atsirastų kur kas daugiau laimingų žmonių. Tik kaip įrengti biurą, kad jo sienos ne slėgtų, o skatintų kūrybingumą ir skleistų įkvėpimą? Panašu, kad atsakymą į šį klausimą pavyko rasti dviem jaunų architektų komandoms. „ABAU architektūra ir urbanistika“ bei „Aketuri architektai“ prieš keletą metų nusprendė įsikurti po vienu stogu. Šiuos žmones siejo ne tik panašus darbas, bendri projektai, bet ir neišskiriama draugystė. Be to, kaip sako architektė Milda Rekevičienė, „kartu vesti buitį visada pigiau ir patogiau“.

Pagal užsakymą gamintos kartoninės dėžės įvairioms smulkmenoms - patogus sprendimas<br>A. Narmontas
Pagal užsakymą gamintos kartoninės dėžės įvairioms smulkmenoms - patogus sprendimas<br>A. Narmontas
Daugiau nuotraukų (1)

„Lamų slėnis“

Jul 2, 2012, 3:11 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:50 PM

Erdvias senamiesčio patalpas architektai rado tiesiog vieną dieną eidami gatve. „Visi tuo metu gyvenome Šv. Stepono gatvėje, - pasakoja M. Rekevičienė. - Kartą eidami gatve pamatėme šias patalpas, ir iš karto supratome, kad čia bus mūsų biuras.“

Anksčiau abi kompanijos dirbo gerokai mažesnėse erdvėse, tad tiek vieni, tiek kiti ieškojo erdvesnio biuro, kuriame būtų pakankamai jauku ir šviesu. Netikėtai rastos patalpos atitiko visus šiuos reikalavimus, tad kuriant biuro interjerą nereikėjo daryti jokių radikalių pokyčių.

„Erdvė buvo praktiškai tobula. Nenorėjome jos padalinti į biurokratinius kabinetukus, tad viską išdėstėme atvirai, kad būtų erdvu, vientisa, bet kartu ir jauku, kad nežymiai išsiskirtų privačios erdvės. Tad esame visi kartu, bet ir šiek tiek atskirai. Be to, turime atskirą patalpą – maketinę, ten vyksta maketų gaminimas“, - pasakoja architektė M. Rekevičienė.

Baldus architektai išdėstė bendros patalpos centre. Ir sako, kad toks sprendimas visiškai pasiteisino, mat pasieniais ratu galima statyti dviračius, kurių šiame biure tikrai netrūksta – bene kiekvienas biuro darbuotojas kasdien į susitikimus senamiestyje mina dviračiu.

Atviras, draugiškas, erdvus, baltas, lengvas, kartais chaotiškas, jaukus, besikeičiantis ir augantis kartu su jo gyventojais. Taip patys architektai apibūdina savo antrųjų namų – biuro Šv. Stepono gatvėje, interjerą. Šios vietos bent jau kol kas jie nė už ką nekeistų į jokią kitą. Nes čia – neatkartojamos Šv. Stepono gatvės istorijos ir kūrybingi kaimynai, čia – tik žingsnis iki gražiausių miesto vietų, iš čia viskas pasiekiama ranka, čia verda gyvenimas, čia sienos ne slegia, o padeda įgyvendinti unikalias idėjas.

www.lamuslenis.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.