Po gaisro už 3 mln. Lt neatleis darbuotojų

Vienoje didžiausių Vakarų Lietuvos medienos perdirbimo įmonių įvykęs didžiulis gaisras, atnešęs įmonei apie 3 mln. litų nuostolį, suvienijo kitus šioje srityje dirbančius verslininkus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 3:14 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:50 PM

Vakarų Lietuvos medienos perdirbėjų ir eksportuotojų (VLMPE) asociacijos nariai susirinkę į neeilinį posėdį vienbalsiai nutarė visomis išgalėmis prisidėti prie to, kad įmonė „Vudva&Co“ galėtų kuo greičiau įvykdyti visus prieš gaisrą prisiimtus įsipareigojimus klientams, tęstų gamybą ir kaip įmanoma greičiau atstatytų iki pamatų sudegusius įmonės gamybinius ir administracinius pastatus.

Priminsime, kad birželio 15-ąją, Padvariuose, Kretingos rajone užsidegė įmonės „Vudva&Co“ pastatai. Per didžiulį gaisrą sudegė 6 medienos džiovyklos, medienos apdirbimo cechas, visos jame buvusios staklės, medienos sandėliai, pjuvenų saugyklos, katilinė ir administracinės patalpos, 600-800 kub. m. paruoštos medienos. Darbuotojai spėjo iš ugnies išplėšti nemažai medienos paketų, dalį instrumentų ir technikos, seifą, dokumentus ir kompiuterius.

Manoma, kad gaisro priežastimi galėjo būti trumpas jungimas elektros instaliacijoje (skydinėje). Įmonės turtas ir žmonių sveikata buvo apdrausti. Draudimo kompanija suinteresuota, kad įmonė kuo skubiau atnaujintų gamybą.

Įmonės savininkai ir vadovybė įsitikinę, kad įmonės veikla bus atkurta artimiausiu laiku. Įmonės direktorius Edmundas Valantiejus patikino, kad neketinama atleisti nė vieno iš 40 įmonėje dirbusių darbuotojų. Šiomis dienomis darbuotojai tvarko įmonės teritoriją ir likusias patalpas, kai kurie klientų užsakymus vykdo kitų įmonių geranoriškai suteiktose gamybinėse patalpose.

Pasak E.Valantiejaus, įmonę praktiškai teks atstatyti, nes tai, kas liko po gaisro – tinka tik nugriauti. Visi įmonės „Vudva&Co“ įsipareigojimai klientams, kurie buvo prisiimti prieš gaisrą, baigiami įvykdyti.

Tai tapo įmanoma dėl kolegų verslininkų geranoriškumo. Kone kiekvienas Vakarų Lietuvos medienos perdirbėjų ir eksportuotojų asociacijos narys įmonei „Vudva&Co“ siūlė naudotis savo gamybiniais pajėgumais ir staklynu, kuriuo atliktas medienos apdirbimas bei siūlė aprūpinti įmonę medienos produkcija palankiausiomis sąlygomis.

Klientų užsakymai vykdomi kitų įmonių patalpose, įmonės „Vudva&Co“ darbuotojams dirbant vakarinėse ir naktinėse pamainose. Manoma, kad po 2-3 savaičių gamyba bus atnaujinta ir laikinuose „Vudva&Co“ pastatytuose pastatuose.

Pasak E.Valantiejaus, įmonė iš nuolatinių klientų jau gauna ir priima naujus užsakymus. VLMPE asociacijos įmonės sutarė, kaip kiekviena individualiai pagelbės „Vudva & Co“. Pagalbos prireiks valant ir tvarkant gaisro nuniokotos įmonės teritoriją, aprūpinat mediena ir pan.

Vakarų Lietuvos medienos perdirbėjų ir eksportuotojų asociacijos nariai atsakingai kolektyviai kreipėsi į draudimo kompaniją, apdraudusią UAB „Vudva & Co“ turtą ir verslą nuo nelaimingų atsitikimų, patvirtindami, kad įvykęs gaisras medienos apdirbimo įmonėje - skaudus nelaimingas atsitikimas ir tikisi geranoriškumo, išmokant draudime numatytas lėšas gamybos atstatymui. Taip pat geranoriškumo tikimasi ir iš banko „SNORAS“ kreditorių valdybos, kad ši nesiimtų nusavinti įmonės atstatymui skirtų draudiminių lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.