Savaitgalio škvalą pajuto draudimo bendrovės

Šį savaitgalį Utenoje ir kai kuriose kitose šalies vietovėse praūžus smarkioms vasaros audroms ir liūtims, didžiausios šalies draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ ekspertai prognozuoja, jog nuostoliai sieks 120 tūkst. litų. Žalų skambučių centras pirmadienio rytą sulaukė maždaug 1,5 karto daugiau pranešimų nei įprastą pirmadienį.

Stichija išgąsdino Utenos gyventojus.<br>M. Šmitas
Stichija išgąsdino Utenos gyventojus.<br>M. Šmitas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 1:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:58 PM

„Per dvi ryto valandas jau registravome 37 žalas, joms atlyginti rezervavome 55529 litų. Škvalai ir audros šį kartą nepalietė labai tankiai gyvenamų vietovių – didesnių miestų, atakavo lokalias zonas, daugiausiai Utenos mieste.

Todėl prognozuojame, kad gyventojams pavyko išvengti itin didelių nuostolių“, - komentuoja bendrovės „Lietuvos draudimas“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Dažniausiai šį rytą registruojama žala – stipraus vėjo ir nuvirtusių medžių apgadinti pastatai, pastatų stogai, kiti elementai. Taip pat gyventojams dėl žaibo iškrovų sudegė buitinės technikos prietaisai. Draudikai registravo keletą pranešimų dėl ant automobilių užvirtusių ir juos suniokojusių medžių.

Didžiausia „Lietuvos draudimo“ užregistruota žala siekia 16 tūkst. litų, šiuo atveju užvirtęs medis apgadino pastato stogą ir namo vidų. Mažiausias nuostolis - 170 Lt - jau yra atlygintas, gyventojui telefonu pranešus apie nuo jo pastato stogo nuplėštus kelis šiferio lapus ir sutarus, kad nuostolis bus nedelsiant pervestas į gyventojo banko sąskaitą.

Apie audros nuostolių padarinius draudikams pranešė gyventojai iš Marijampolės raj. Daukšių, Lazdijų raj. Saltininkų ir Raganavo bei Krosnos, Šilalės, Šilutės, Šakių ir Vilkaviškio rajonuose esančių kaimų.

2011 metais „Lietuvos draudimas“ savo privatiems klientams vien dėl audrų atlygino nuostolių už 2,4 mln. litų. Iš viso už įvairias gamtos jėgų išdaigas „Lietuvos draudimas“ 2010 metais gyventojams išmokėjo 7 mln., pernai – 4,8 mln. litų.

Draudikų duomenimis, Lietuvoje apdraustas tik kas ketvirtas namų ūkis, todėl, prasiautus audrai, realūs gyventojų nuostoliai būna daug didesni, o trys ketvirtadaliai visų gyventojų, kurie nėra apdraudę savo turto, priversti padarinius šalinti ir būstus atstatinėti savo lėšomis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.