Turto areštų mažėjo, bet sumos augo

Per birželio mėnesį įregistruoti 936 įmonių turto areštai, tai 251 atveju mažiau nei gegužės mėnesį. Turto areštų skaičius labiausiai sumažėjo statybos, nekilnojamo turto ir transporto sektoriuose. Išregistruotų turto areštų praėjusį mėnesį užfiksuota 976 – jų per mėnesį sumažėjo 305, teigia kreditų biuras „Creditinfo“, atlikęs analizę pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

Pernai per pirmąjį pusmetį areštuoto turto suma siekė 952 mln. litų, o šiais metais – jau 1,5 mlrd. litų.<br>M. Patašius.
Pernai per pirmąjį pusmetį areštuoto turto suma siekė 952 mln. litų, o šiais metais – jau 1,5 mlrd. litų.<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 1:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:58 PM

„Birželio mėnesio statistika turėjo įtakos bendrai šių metų pirmojo pusmečio statistikai - šiuo laikotarpiu buvo įregistruota 221 turto areštu mažiau nei praėjusių metų pirmąjį pusmetį. Tačiau areštuoto turto suma šiais metais yra ženkliai didesnė. Pernai per pirmąjį pusmetį areštuoto turto suma siekė 952 mln. litų, o šiais metais – jau 1,5 mlrd. litų“, – teigia Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė.

Areštuoto turto sumos didėjimą lėmė įregistruoti turto areštai statybos ir nekilnojamo turto bendrovėse. Minėtų veiklų versle yra įregistruojama vidutiniškai trečdalis visų turto areštų, o dėl veiklos specifikos kreditorinės sumos yra ypač stambios. Tad iškilus nemokumo problemoms ar ginčams, ir areštuojamos sumos yra didesnės palyginti su kitose sferose veikiančiomis įmonėmis.

Gegužės mėnesį didžiausia dalis – 72 proc. – visų įregistruotų turto areštų teko pramonės, prekybos, transporto, statybos ir nekilnojamo turto bendrovėms.

Daugiausiai įmonių turto areštų balandžio mėnesį įregistruota Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse, o mažiausiai – Tauragės, Utenos ir Alytaus apskrityse.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.