Lažybų kontoros išvengė nuostolių

Nedaug trūko, kad po ką tik pasibaigusio futbolo čempionato Lietuvos lažybų kontoros būtų skaičiavusios didelius nuostolius. Lažybų organizatoriai atsikvėpė tik po Olandijos sportininkų nesėkmių ir netikėto vokiečių pralaimėjimo italams.

Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis, Aida Murauskaitė („Lietuvos rytas")

Jul 3, 2012, 9:46 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:17 PM

Lažybų rengėjai sutartinai tvirtina: ką tik pasibaigęs Europos futbolo čempionatas mūsų šalyje pritraukė rekordinį skaičių lošėjų. Su šiuo turnyru galėjo konkuruoti tik pernai Lietuvoje vykęs Europos krepšinio čempionatas.

O barų ir kavinių šeimininkai, nors ir džiaugiasi kiek padidėjusiu lankytojų skaičiumi ir apyvarta, neslepia vylęsi didesnio pelno.

Vos nesibaigė liūdnai

„Nėra ko slėpti – iki čempionato pusfinalio lošėjams išmokėdavome daugiau nei surinkdavome”, – „Lietuvos rytui” sakė „TonyBet” punktus vienijančios bendrovės vykdomasis direktorius Vytautas Kačerauskas.

Jam pritarė ir lažybų bendrovės „Top Sport” konsultantas Gintaras Staniulis: „Jei ne vokiečių pralaimėjimas italams, čempionatas mums būtų pažymėtas minuso ženklu.”

Lietuvoje krepšinis populiaresnis už futbolą? Žiūrovų skaičiumi – taip. Tačiau mūsiškiai dėl futbolo rungtynių rezultatų lažinasi su ne menkesniu azartu nei krepšinio.

Į lažybų kontoras per šį futbolo čempionatą lietuviai traukė taip pat gausiai kaip ir per praėjusį krepšinio turnyrą.

„Besilažinančiųjų per futbolo čempionatą buvo netgi daugiau nei per krepšinio. Turnyras tikrai buvo įdomus”, – sakė V. Kačerauskas.

Favoritų neišsižadėjo

Dar prieš čempionatą lietuviai gana tvirtai tikėjo ispanų pergale. Tiesa, pergalingi italų žingsniai trumpam buvo suklibinę tokį tikėjimą, tačiau finalo dieną aistruoliai Vicente del Bosque komanda kliovėsi labiau nei Cesare Prandelli ekipa.

„Kai iškrito vokiečiai, abejojančiųjų ispanų pergale finale liko ne tiek daug”, – sakė „Top Sport” atstovas G. Staniulis.

Beje, Vokietijos rinktinė favoritų sąraše buvo antra. Lietuviai dar tikėjo olandų pergalėmis.

Rezultatyviausias – skirtingai

Lietuvos lažybų kontoros skirtingai vertina rezultatyviausio žaidėjo rinkimus. Turnyro organizatoriai paskelbė, kad juo tapo Ispanijos rinktinės puolėjas Fernando Torresas, įmušęs tris įvarčius.

Jam buvo įteiktas Auksinio batelio apdovanojimas.

Tačiau čempionate tiek pat įvarčių įmušė dar penki žaidėjai. Tad lažybų organizatoriams iškilo klausimas – ar pripažinti vieną, ar visus šešis rezultatyviausiais.

Nuo to priklauso ir išmokėjimai lažybų laimėtojams.

„Tai beprecedentis atvejis. Tačiau mes nutarėme išmokėti visiems, kurie statė bent už vieną iš šešių rezultatyviausiųjų, o koeficientą padalinti iš šešių”, – aiškino „Top Sport” atstovas G. Staniulis.

O „TonyBet” lažybų punktuose laimėjimai bus išduodami tik tiems, kurie labiausiai tikėjo F.Torresu.

„Dėl šio klausimo mes jau norėjome konsultuotis su kai kuriais specialistais. Bet galiausiai priėmėme tokį sprendimą”, – sakė „TonyBet” vykdomasis direktorius V.Kačerauskas.

Futbolo aistruoliai Lietuvoje tikėjo, kad rezultatyviausiu žaidėju dar gali tapti Vokietijos žaidėjas Mario Gomezas ir portugalas Cristiano Ronaldo.

Jau išmoko improvizuoti

Šis čempionatas parodė, kad lietuviai moka improvizuoti lažybų kontorose. Daugeliui nepakako pastatyti tik už rezultatą.

„Statė ir už kampinių skaičių, geltonąsias ir net raudonąsias korteles”, – aiškino lažybų punktų „Orakulas” atstovas Erikas Vainikonis.

Pavyzdžiui, „Top Sport” per šį čempionatą pasiūlė 820 lažybų variantų.

Lažybų mėgėjai Lietuvoje mažai tikėjo, kad italai gali laimėti prieš vokiečius. Į ketvirtfinalį nepatekę rusai taip pat nustebino už šią komandą stačiusius aistruolius.

„Čempionato pradžioje lošėjai tikėjo ir šeimininkais lenkais, tačiau vėliau susidomėjimas nuslūgo. Ukrainiečių žaidimas besilažinančiųjų irgi ne itin domino”, – pasakojo G. Staniulis.

Ko gero, labiausiai aistruolius nuvylė Olandijos rinktinė. Jos nesėkmės guodė lažybų kontorų finansininkus.

„Jų pralaimėjimai atpirkdavo mūsų išlaidas”, – šyptelėjo „TonyBet” atstovas V. Kačerauskas.

Kol olandai iškrito, bemaž 30 proc. lažybų bendrovės statymų apyvartos sudarė būtent sumos, pastatytos už olandus. Vidutinė suma, kuria rizikuodavo aistruoliai, siekė 40–50 litų.

Apyvarta padidėjo trečdaliu

Futbolo čempionato rezultatus skaičiuoja ir barai bei kavinės. Nemenkų vilčių sulaukti gausiai lankytojų, o drauge ir gerokai uždirbti, puoselėję jų šeimininkai neslepia – pelnas kur kas didesnis, tačiau ne toks, kokio tikėtasi.

„Tikėjomės sulaukti daugiau lankytojų. Keista, tačiau jų daugiau ateidavo stebėti atrankinių čempionato rungtynių.

Vėliau, sušilus orams, turbūt mus nukonkuravo išvykos į gamtą”, – spėjo sostinėje įsikūrusio sporto baro „Stars and Legends” direktoriaus pavaduotoja Reda Latišenkienė.

Tiesa, skųstis nėra kuo – baro apyvarta čempionato metu išaugdavo iki 30 procentų, o padavėjams tekdavo spėriai suktis nešiojant alaus sklidinus bokalus.

Daugiausia aistruolių „Stars and Legends” sulaukdavo per tas rungtynes, kuriose varžėsi Rusijos futbolo rinktinė. Palaikyti šios šalies komandos rinkdavosi vietiniai rusakalbiai.

Baro kasą pildė italai

Kitas sostinės baras „Alaus namai” nuo lankytojų lūžo per finalines rungtynes praėjusį sekmadienį, kai grūmėsi ispanai su italais.

Prie stalų su alaus bokalais susėdo daugiausia italų studentai, pagal mainų programas besimokantys Vilniuje.

„Ispanų nesulaukėme, todėl riaušių nekilo”, – šypsodamasis apie dramatiškas rungtynes, per kurias ispanai rezultatu 4:0 sutriuškino italus, sakė „Alaus namų” direktoriaus pavaduotojas Sigitas Jonėnas.

Per finalines rungtynes baro apyvarta padidėjo dvigubai, o kad nebus laisvų sėdimųjų vietų, buvo aišku iš anksto – kone visus stalus užsakė Italijos rinktinės sirgaliai.

Tiesa, kad tokia sėkmė barą lydėjo visą čempionatą, S. Jonėnas negalėjo pasigirti: „Pas mus daugiausia renkasi studentai, o jie ateina prieš pat rungtynes, užsisako vieną bokalą ir iškart pasibaigus transliacijai išeina.

Žmonių srautas per čempionatą padidėjo apie 10 proc., tačiau apyvartos vidurkis išliko beveik toks pat kaip ir anksčiau”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.