Atnaujintame valgiaraštyje - cepelinai danguje

Lėktuvais į užsienio šalis keliaujantys žmonės neretai pasigenda šilto ir kokybiško maisto. Tad nuo šiol maisto tiekimo į orlaivius centre „LSG Sky Chefs“ bus galima užsisakyti įvairių pasaulio šalių virtuvių patiekalų. Išrankiausieji kelionės metu galės mėgautis net ir lietuviškos virtuvės šedevrais. „Mūsų įmonė atsižvelgs į keleivių skrydžio kryptį ir į lėktuvus tieks atitinkamai šaliai būdingus virtuvės patiekalus. Išalkusiems keleiviams pagal specialius užsakymus bus galima pristatyti net ir cepelinų“, - teigė naujai atidarytos įmonės filialo Lietuvoje direktorius Žilvinas Karalevičius.

Maisto tiekėjai lėktuvų keleiviams gali pasiūlyti ir cepelinų.<br>LR nuotr.
Maisto tiekėjai lėktuvų keleiviams gali pasiūlyti ir cepelinų.<br>LR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 4, 2012, 6:25 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:45 AM

Nors kol kas šios prabangios paslaugos kainos dar neatskleistos, pasak Ž. Karalevičiaus, standartinis maisto komplektas lėktuve, kurį sudarys karštas patiekalas, salotos, desertas ir gėrimas, kainuos apie 35 Lt.

Pašildys mikrobangų krosnelėje?

Kaip pasakojo generalinis direktorius, kiekvienai aviakompanijai įmonė gamina skirtingą maistą pagal klientų poreikius ir užsakymus. Patiekalus užsakovai dažniausiai renkasi pagal šalį, į kurią lėktuvas skrenda arba iš kurios šalies yra pati aviakompanija. „Rusijos piliečiai labiausiai mėgsta lietuvišką maistą, tad nereikia papildomai tiekti rusiškos virtuvės patiekalų“, - džiaugėsi Ž. Karalevičius.

Anot jo, labiausiai klientai mėgsta kepsninėje keptą žuvį, paukštieną, jautieną. „Žinoma, keleiviai mielai valgo ir makaronus, pagardintus įvairiausiais padažais ir prieskoniais“, - valgiaraščio ypatumus dėstė generalinis direktorius.

Kadangi gamybos patalpos yra sterilioje oro uosto zonoje, maistas į lėktuvą patenka per 5 minutes nuo užsakymo. „Į lėktuvą maistas patiekiamas karštas. Tačiau reikia laukti, kol lėktuvas pakils ir bus galima saugiai valgyti. Tad atvėsusius cepelinus lėktuvo personalas pašildys iki reikiamos temperatūros“, - kalbėjo Ž. Karalevičius.

Gamins kaip namuose

Ž. Karalevičius prisipažino, kad įmonės paslapčių į namus neneša, tačiau namuose gaminamų patiekalų receptų pasiūlo cecho kulinarijos specialistams, ir jie pritaiko šiuos receptus gamindami maistą keleiviams. „Iš įmonės reikia ne išnešti, o į ją įnešti, todėl namuose pasisemta patirtimi ir naujais skoniais dalijuosi su įmonės kulinarais“, - pasakojo generalinis direktorius. 

Pasak Ž. Karalevičiaus, maistas lėktuve ir maistas, gamintas namuose, skirsis nežymiai: „Esame suradę gamybos technologijų, kurios leidžia maistą paruošti taip, lyg tai darytume namuose.“ Didžioji dalis maisto produktų į gamybos cechą atkeliauja iš Lietuvos ūkių - sezoninės daržovės, vaisiai, mėsa užsakoma iš didžiųjų maisto tiekėjų, kurie glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos ūkininkais.

Garantuos saugų maistą

„LSG Sky Chefs“ aptarnaujamu lėktuvu keliaujantys vegetarai taip pat nebus nuskriausti. „Esame suplanavę patenkinti ir vegetarų poreikius. Paruošėme jiems specialių patiekalų receptų“, - sakė maisto gamybos cecho vadovė Giedrė Degulytė.

Anot jos, įmonė ketina gauti ekologiškų vaisių ir daržovių bei patiekalų, pagamintų iš sveikų ir sertifikuotų produktų.

„Kadangi maisto gamybos cechas atidarytas oro uosto teritorijoje, kiekvienas produktas, patekęs į gamyklos patalpas, yra patikrintas, tad į lėktuvus patenka tik toks maistas, kurį garantuoja aviacinės saugos specialistai“, - produkcijos saugumą garantavo generalinis direktorius.

Tikisi, kad keleivių nesumažės

„Mūsų kompanijos tikslas – sotūs ir laimingi keleiviai, o pelnas dabar ne toks svarbus. Jei įmonės darbuotojai atlyginimus gaus laiku ir galės iš jų pragyventi, vadinasi, mūsų lūkesčiai pasiteisino“, - kilnius siekius vardijo Ž. Karalevičius.

Maisto tiekimo procesą paspartino ir per itin trumpą laiką pastatytas naujas maisto gamybos cechas. Pastatas Vilniaus oro uosto teritorijoje kainavo daugiau nei 3,2 mln. Lt. Tikimasi, kad tokia investicija atsipirks per 5 metus.

Anot generalinio direktoriaus, pats didžiausias pavojus tokio pobūdžio įmonei – tikimybė, kad kris iš Lietuvos lėktuvais keliaujančių žmonių skaičius. Tačiau kol kas keleivių srauto prognozės yra teigiamos, o Vilniaus oro uostas kasmet didina atvykstančių aviakompanijų ir keliaujančiųjų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.