Baldai ant stogo sudomino ir merą, ir užsienio žurnalistus

Nuo šiol kavos gėrimas ne tik tonizuos, bet ir suteiks ekstremalius bei svaiginančius pojūčius. Slaptą svajonę apie gardžios kavos gurkšnojimą ant namo stogo paskutiniais studijų metais įgyvendino dizainerė Ainė Bunikytė: „Man jau ilgą laiką norėjosi užlipti ant stogo ir patogiai atsigerti mėgstamos kavos. Tad kilo mintis sukurti projektą ir pristatyti tai kaip interjero dizaino magistro studijų darbą“, - savo kūriniu džiaugėsi Ainė. Anot jos, tokį ekstremalų malonumą gali įsirengti visi, kurie nepagailės už tai pakloti maždaug 3 tūkst. Lt.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2012-07-04 12:21, atnaujinta 2018-03-18 11:12

Nors toks studentės eksperimentas atrodo bauginančiai, jam nereikia gauti specialaus leidimo. Kol kas jaunąją  dizainerę gali kopijuoti visi, net tie, kurie užsigeidė daryti kavinių verslą ant stogų. „Artimiausiu metu ši idėja bus patentuojama. Norintieji tokį projektą įgyvendinti viešoje erdvėje, turės gauti leidimus ir vykdyti statybas pagal griežtus saugos reikalavimus. Žinoma, reikės ir savivaldybės leidimų. Taigi, baldų ant stogo sąmata gali išsipūsti kelis kartus“.

Jaunoji dizainerė savo idėja sudomino ir Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką. Jis pakilo ant stogo ir su dizainere gurkšnojo kavą.  Visą procesą fiksavo užsienio žurnalistai. Mergina prisipažino, kad dar niekur pasaulyje nematė nieko panašaus, ką pati sugalvojo: „Esu mačiusi įvairiausių projektų, tačiau baldų ant stogo – ne“. Mintis baldus užkelti ant stogo Ainei kilo iš žinojimo, jog žmonės nori būti kuo aukščiau, jausti nepakartojamą svaigulį ir mėgautis tobulu vaizdu.

A. Bunikytė iš idėjos gali ne tik išgarsėti, bet ir užsidirbti. Po pirmojo interviu, dizainerė sulaukė daug atsiliepimų ir prašymų kažką panašaus sukonstruoti ant klientų namų stogų. „Kaune yra jau keletas privačiuose namuose gyvenančių žmonių užsakymų. Manau, jog užpatentavus šią idėją, atsiras užsakymų ir iš kavinių bei restoranų“, - savo idėja džiaugėsi Ainė.

Jei tokio projektą užsisakytų viešojo maitinimo įstaigos, užlipimas ant stogo būtų konstruojamas iš specialių laiptelių pro langą, balkonėlį ar sieną. „Jeigu toks projektas kavinėje susilauktų lankytojų, juos būtų privaloma apsaugoti nuo galimo pavojaus. Norint įsirengti stalą ir kėdes ant namo stogo, visų pirma stogo danga turi būti kokybiška“, - perspėjo A. Bunikytė.

A. Buinikytė pasakoja, kad  dizaino magistro studijų metu sukurti eksperimentiniai baldai balansuoja tarp dizaino ir meninio dizaino. Šie baldai specialiai kurti Vilniaus senamiesčio stogams, kurių daugelis yra šlaitiniai. Kėdutės ir paserviruotas stalas gali tapti įdomia pradžia tokių stogų kultūrai Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.