Dešimt seksualiausių pasaulio profesijų

Kad ir kaip nenorėtume to pripažinti, tačiau žmogaus profesija gali gerokai sumažinti ar padidinti jo patrauklumą mūsų akyse. Neseniai interneto svetainės „CareerBuilder.com“ atliktoje apklausoje svetainės lankytojų buvo klausiama, kokias profesijas jie laiko seksualiausiomis. Paaiškėjo, kad didelis atlyginimas tikrai nėra svarbiausias patrauklumo kriterijus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2012, 11:39 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:17 AM

Štai seksualiausių profesijų dešimtukas, parengtas pagal atliktą apklausą:

10. TV žinių vedėjas. Jų visažinis kalbėjimo stilius, tiesioginis bendravimas su tavimi per televizoriaus ekraną verčia pasijusti, tarsi kambaryje būtų dar vienas žmogus, o tai gana malonu ir jauku. Be to, žinių vedėjai pastovūs: juos gali pamatyti tiek ryte, tiek dieną, tiek vakare, kiekvieną dieną (priklausomai nuo žinių dažnumo). Privalumai, dirbant šią profesiją: tave mato per televizorių, ir tu sužinai naujienas anksčiau, nei visi kiti. Trūkumai: dažniausiai žinių vedėjai turi dirbti metų metus, kol išgarsėja ir pasiekia norimą poziciją.

9. Statybininkas. Visi yra matę reklamų, kuriose rodoma, kaip biure sėdinčios moteriškės godžiai akimis ryja kieme dirbančius pusnuogius vyrukus. Dėl šio įvaizdžio statybininkai vyrai patenka į  seksualiausių profesijų sąrašą. Be to, juos nesunku visuomet pamatyti mieste, statančius naują namą ar tvarkančius infrastruktūrą. Privalumai, dirbant šią profesiją: fizinis darbas padeda palaikyti gerą formą, o ir atlyginimas dažnai būna neblogas. Trūkumai: statybininko darbas dažnai būna varginantis, o neretai – ir pavojingas.

8. Kariškis. Nemažai seksualumo prideda uniforma, taip pat kariškiams būdingas disciplinuotumo, savimi pasitikėjimo įvaizdis. Be to, kariuomenėje tarnaujantys vyrukai ir merginos privalo būti gerai fiziškai pasiruošę, o tai dar niekam nepakenkė.

Privalumai, dirbant šią profesiją: neblogas atlyginimas ir stabili darbo vieta. Trūkumai: dažnai kariškiams tenka keisti savo gyvenamąją vietą, atlikti misijas tolimuose kraštuose, o tai gali tapti tikru išbandymu pastoviems santykiams.

7. Menininkas. Dažniausiai menininkai užsiima tuo, kas juos džiugina, ir dėl to būna atsipalaidavę, linksmi, o tai yra tiek pat retenybė, kiek ir patrauklu. Be to, skultprių, fotografų, tapytojų darbai yra ne monotoniški, teikia estetinį pasigėrėjimą.

Privalumai, dirbant šią profesiją: galimybė gauti pinigus už tai, kad darai, kas tau patinka. Trūkumai: dažniausiai maloniausi darbai yra tie, už kuriuos mokama mažiausiai, todėl menininkams kartais sunku sudurti galą su galu.

6. Medicinos seselė. Seselės padeda ligoniui jaustis patogiai, atneša vaistų ir paguodžia šilta šypsena, taip iškart užkariaudamos savo prižiūrimų pacientų širdis. Be to, jos turi dailią uniformą ir yra protingos (sugeba suprasti sudėtingus gydytojų vartojamus terminus), taip suderindamos dvi visuomet vyrų dėmesį patraukiančias savybės. Privalumai, dirbant šią profesiją: malonumas, gaunamas padedant žmonėms.

Trūkumai: ilgos darbo valandos, liūdnos neišgijusių pacientų istorijos ir nemalonūs vaizdai daug ką atbaido nuo šios profesijos.

5. Kaubojus. Vakarų vyriškumo simbolis, įtvirtintas gausybės vesternų, iki šiol išlieka populiarus. Kaubojai jodinėja, rūko ir atlieka įvairius triukus, neįmanomus prie automobilio įpratusiems miestiečiams, varydami iš proto nuotykių išsiilgusias moteris ir išsikovodami vietą seksualiausių profesijų penketuke. Privalumai, dirbant šią profesiją: grynas kaimo oras ir gamtos apsuptis. Trūkumai: kaubojams dažnai tenka dirbti prastu oru ir ilgas valandas.

4. Ugniagesys. Drąsūs kovotojai su ugnimi, ugniagesiai gelbėtojai yra viena seksualiausių pasaulio profesijų. Kadangi jie yra šiuolaikiniai herojai, dažnas apklausos dalyvis juos laiko itin patraukliais. Privalumai, dirbant šią profesiją: išgelbėtųjų dėkingumas ir visuomenės palankumas. Trūkumai: kasdien tenka rizikuoti savo gyvybe.

3. Profesionalus sportininkas. Dažniausiai sportininkai atrodo puikiai, be to, moka siekti savo tikslų ir yra motyvuoti. Be to, kai kurie sportininkai uždirba didelius pinigus už tai, ką mėgsta daryti.

Privalumai, dirbant šią profesiją: galimybė tapti tarptautine žvaigdže ir uždirbti beprotiškus pinigus visuomet gundo. Trūkumai: visgi, pasiekti šį tikslą pavyksta tik vienam iš šimto, jei ne iš tūkstančio, sportininkų.

2. Barmenė. Nors tokia paprasta profesija iš pirmo žvilgsnio neatrodo pati patraukliausia, tačiau barmenės ir padavėjos dažniausiai vilki gan dailią uniformą, ir be to, įpila išgerti, kas visuomet labai džiugina (nereiktų pamiršti ir to, kad išgertas alkoholis turi savybę šiek tiek pagražinti aplinkinius).

Privalumai, dirbant šią profesiją: gera barmenė gali uždirbti krūvą pinigų vien iš arbatpinigių. Trūkumai: tenka dirbti triukšmingose ir tvankiose patalpose, su įkaušusiais klientais.

1. Modelis(ė). Įvairių modelių darbas yra būti gražiems ir gerai atrodyti, tad nenuostabu, kad daugumai žmonių tai atrodo seksualiausia profesija. Jai kibirkštėlę dar prideda tai, kad modeliai gyvena įdomų gyvenimą, lydimą skandalų ir kelionių.

Privalumai, dirbant šią profesiją: kelionės, įdomus darbas ir didelis atlyginimas.

Trūkumai: konkurencija šiame darbe yra labai įnirtinga, be to, modelio karjera – ne amžina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.