Rusija į Lietuvą bandė gabenti kenksmingus maisto produktus

Dėl per didelės arseno koncentracijos sustabdyta ir neleista realizuoti Lietuvos rinkoje 2 t maisto priedų - dinatrio fosfato (E 339) iš Rusijos, pranešė Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. VMVT kompanijos „Zao Slavianka“ produkciją sustabdė vykdydama importo iš trečiųjų šalių kontrolę.

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. VMVT kompanijos „Zao Slavianka“ produkciją sustabdė vykdydama importo iš trečiųjų šalių kontrolę.<br>V. Ščiavinskas.
Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. VMVT kompanijos „Zao Slavianka“ produkciją sustabdė vykdydama importo iš trečiųjų šalių kontrolę.<br>V. Ščiavinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

2012-07-05 11:29, atnaujinta 2018-03-18 10:22

Visa partija dinatrio fosfato sustabdyta nustačius, jog arseno kiekis šiame maisto priede yra 4,1 mg/kg, o pagal Lietuvos higienos normas arseno gali būti ne daugiau kaip 3 mg/kg.

Vilniaus VMVT įpareigojo importuotoją - UAB „Riposantas“ minėtąję siuntą per 60 dienų saugiai sunaikinti arba grąžinti gamintojui.

Informaciją apie nesaugų maisto priedą dinatrio fosfatą VMVT perdavė Europos Komisijai Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

Dinatrio fosfatas naudojamas žmonių maistui. Tai rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, pramoniniu būdu gaminama iš fosforo rūgšties, ji apsaugo produktus nuo džiūvimo ir naudojama kaip rūgštingumo reguliatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.