„Vičiūnai“ bando pasiimti paukštyno prekės ženklą

Didžiausias bankrutuojančio Vievio paukštyno kreditorius „Vičiūnai“ bando perimti paukštyno prekės ženklą savo žinion – jo prašymą Valstybinis patentų biuras svarstys iki mėnesio. Bankroto administratorius tokį siekį žada ginčyti, tačiau šiuo metu labiau rūpinasi, kuo pakeisti „Kauno grūdų“ išsivežamas vištas. Jo tikslas – kad metų gale paukštynas vėl kudakuotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

2012-07-09 13:04, atnaujinta 2018-03-18 07:53

Vievio paukštyno bankroto administratorius Stasys Poškus tik iš lrytas.lt sužinojo, kad antrinė „Vičiūnų“ įmonė dar kovo mėnesį Valstybinio patentų biuro paprašė jai suteikti du prekės ženklus. Juose – du šio paukštyno naudojami logotipai, po kuriais parašyta „Vievio paukštynas“.

„Man tai naujiena, ačiū, kad pranešėte. Manau, dar spėsime pasiekti, kad prekės ženklai priklausytų mums“, - sakė S. Poškus.

„Vičiūnų“ paraišką patentų biuras iš esmės nagrinės po pusmečio, lrytas.lt sakė Paraiškų priėmimo ir dokumentų valdymo skyriaus vyr. specialistė Daiva Vita Kušleikaitė. Vievio paukštynas turės teisę šią paraišką ginčyti.

Jei „Vičiūnams“ pavyktų įgyti paukštyno prekės ženklus, tai jie turėtų teisę pardavinėti kiaušinius su žinomu Vievio paukštyno logotipu bei užrašu „Vievio paukštynas“.

Visvaldo Matijošaičio vadovaujami „Vičiūnai“ prekės ženklų panoro išsyk po to, kai iš dvejų bankų įsigijo didžiąją Vievio paukštyno skolos dalį.

Tada „Vičiūnai“ pradėjo kovą dėl paukštyno kontrolės su Tautvydo Barščio „Kauno grūdais“, didžiausiu paukštyno akcininku.

Tuo metu bankrutuojantį paukštyną prižiūrėjęs administratorius Aurimas Valaitis lrytas.lt pasakojo, kad apie prekės ženklų paraišką sužinojo tik kai jos jau buvo pateiktos.

„Paraiška su paukštynu derinta nebuvo. Nežinau, ko „Vičiūnai“ siekė ją pateikiami. Gal ir buvo planai pardavinėti kitur pagamintus kiaušinius su Vievio paukštyno vardu“, - sakė A. Valaitis. Jis vėliau buvo nušalintas „Vičiūnams“ pareikalavus.

Beje, kol kas nėra aišku, ar Vievio paukštynas turi teisę į savo prekės ženklus.

A. Valaitis tikina paukštyno administracijoje matęs dokumentus, liudijančius, kad visi reikiami prekės ženklai yra paukštyno nuosavybė.

Tačiau visuotiniame patentų sąraše, kurį skelbia Valstybinio patentų biuras, tokių prekės ženklų nėra. Jame neminimas nė vienas galiojantis prekės ženklas, kuriame būtų žodis „Vievis“ ar „Vievio“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.