Lenkijos kunigas su pirkimų manija kovoja malda

Šią žiemą Bžesko mieste Lenkijoje buvo įkurta pirmoji valstybinė ligoninė, gydanti tautiečius nuo pirkimų manijos. Liepos mėnesį prekybos centrams paskelbus didįjį vasaros išpardavimą, valstybei bei pirkėjams į pagalbą ryžosi ateiti kunigas Franciszekas Kameckis, pasiūlęs pirkimų pagundą įveikti specialia malda.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Jul 9, 2012, 12:31 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:11 AM

Kujavijos Pamario vaivadijoje nedidelei Gruškos parapijai vadovaujantis 71 metų dvasininkas tvirtina, jog prieš einant apsipirkti, reikia ne šiaip sau pasimelsti, bet kreiptis pagalbos į šventą Arkangelą Mykolą.

Dievo pasiuntinių angelų paskirtis - saugoti tikinčiuosius nuo nuodėmių, o didžiausią poveikio galią turi vyriausias angelas, arkangelas Mykolas. Jis gali padėti susilaikyti nuo pirkimų manijos, tuo pačiu apsaugo šeimą nuo finansinės krizės, konfliktų ir net skyrybų.

Tikintiesiems platinama dvasininko F. Kameckio malda skamba taip: „Šventasis Arkangelai Mykolai, ištikimasis drauge, padėk man išsaugoti blaivų protą, jog nepirkčiau nereikalingų daiktų (visus daiktus kiekvienas privalo pats išvardinti – E.B.). Ateik man į pagalbą, ir padėk priimti teisingą ir išmintingą sprendimą, kuris patiks Dievui ir neprieštaraus jo valiai. Amen.“

Bžesko ligoninės priklausomybės ligų skyriaus vadovas, profesorius Pawelas Kaminskis teigia, jog norint apsisaugoti nuo nereikalingų išlaidų parduotuvėse reikėtų iš anksto sudaryti būtinų pirkinių sąrašą ir jo griežtai laikytis. Taip pat pravartu iš anksto nustatyti, kiek pinigų galima išleisti prekėms.

Jei šių nusistatymų yra sunku laikytis, tuomet patariama eiti į parduotuvę su drauge ar šeimos nariu, kuriam prieš tai reikėtų parodyti pirkinių sąrašą. Jei net šios priemonės nepadeda, ir pradedate slapta pirkti, skolintis pinigus, slėpti įsigytus rūbus ar jų tikrą kainą, o dėl lankymosi parduotuvėse pamirštate pareigas darbe bei šeimoje, tuomet būtina kreiptis į medikus.

P. Kaminskio teigimu, pirkimas tokiems žmonėms sukelia ekstazę, kurios nuslopinti neįstengia net po išėjimo iš parduotuvės sukylantis sąžinės graužimas. Konkrečių vaistų pirkimų manijai gydyti nėra, svarbu yra suvokti kilusią problemą, ir jos neslėpti, o stengtis, medikams padedant, ugdyti valią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.