Smuko pramonės gaminių kainos

Birželio mėnesį palyginti su geguže, pramonės produkcijos kainos mažėjo 3,8 proc. Gegužės mėnesį visa pramonės produkcija sudarė 4392,5 mln. Lt ir, palyginti su balandžiu, sumažėjo 13,1 proc. Statistikos departamento duomenimis, bendrajam kainų pokyčiui birželį didžiausią įtaką padarė 10,6 proc. sumažėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos, chemikalų ir chemijos produktų gamybos produkcijos kainos ir po 1,9 proc. padidėjusios kitų nemetalo mineralinių produktų bei kompiuterinių, elektroninių ir optinių prietaisų gamybos kainos.

Pramonės prekių kainos šių metų birželio mėnesį krito.<br>V. Ščiavinskas
Pramonės prekių kainos šių metų birželio mėnesį krito.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

Jul 9, 2012, 2:49 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:48 AM

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 0,6 proc. Iš Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos labiausiai atpigo žalios naftos gavybos - 7,7 proc., rafinuotų naftos produktų gamybos - 4,9 proc. - produkcija, o pabrango metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, gaminių gamybos - 3 proc., pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos - 2,8 proc. - produkcija. Maisto produktai pabrango 0,6 proc., iš jų žuvys ir žuvų produktai - 3,6, duona ir švieži konditerijos kepiniai - 3,2, perdirbti ir konservuoti vaisiai ir daržovės - 2,8, cukrus - 2,3 proc.. Atpigo džiūvėsiai ir sausainiai, ilgai išsilaikantys konditerijos kepiniai ir pyragaičiai 3,8 proc., pieno produktai - 1,4 proc.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 6 proc. Labiausiai atpigo rafinuotų naftos produktų gamybos - 11,8 proc., žalios naftos gavybos - 10,5 proc. - produkcija, o pabrango elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo - 16,2 proc., gėrimų gamybos - 3,2 proc. - produkcija.

Per metus (2012 m. birželio mėn., palyginti su 2011 m. birželio mėn.) visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 2,6 proc. Labiausiai pabrango atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo - 12,2 proc., elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo - 11,3 proc. - produkcija, o atpigo tabako gaminių gamybos - 10,1, mašinų ir įrangos remonto ir įrengimo - 9,7 proc. - produkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.